Vešović: Opštinska udruženja penzionera dala saglasnost za skidanje jednog eura od februarske penzije

"Fond PIO je nakon što su dostavljene potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja donio odluku da se oduzme jedan euro od februarske penzije", istakao je Vešović

11941 pregleda 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović je saopštio da su opštinska udruženja Crne Gore u pismenoj formi dala saglasnost, da se njihovim penzionerima odbije po jedan euro od februarske penzije, kako bi se taj novac uputio za pomoć nastradlima od zemljotresa u Turskoj i Siriji.

"Saglasnost je stigla od opštinskih udruženja penzionera Andrijevica, Bar, Bijelo Polje, Budva, Berane I, Berane II, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Podgorica, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik, Tivat, Ulcinj, Žabljak, Petnjica, Tuzi, Zeta i Gusinje", navodi se u saopštenju Saveza udruženja penzionera Crne Gore (SUPCG).

Podsjećamo, više penzionera konktaktiralo je redakciju "Vijesti", jer su zbunjeni zašto im je bez njihovog znanja oduzet jedan euro, posebno iz razloga što u javnosti nije bilo saopštenja u vezi sa zaključkom, ni od strane Fonda PIO, ni od Saveza udruženja penzionera.

Vešović je naglasio da su sve saglasnosti koje su dobili proslijedili Fondu PIO koji je prihvatio njihovu zajedničku odluku.

Povezani članci

18. Mart 2023.

Sa računa skidaju, penzionere ne pitaju

"Od februarske penzije članovi Saveza udruženja penzionera Crne Gore su izdvojili 89.301 eura i uputili ih nastradlima od zemljotresa u Turskoj i Siriji preko Crvenog krsta", kazao je Vešović.

Vešović je istakao da su prethodno pismeno obavijestili svih 26 opštinskih udruženja penzionera.

Dodaje da su udruženja obavijestili prošlog mjeseca, da na upravnim odborima konsultuju mjesna udruženja i donesu odluke tj. saglasnost, da se penzionerima članovima SUPCG -a od februarske odbije po jedan euro, "kao pomoć nastradalom stanovništvu, što su oni i uradili".

"Fond PIO je nakon što su dostavljene potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja donio odluku da se oduzme jedan euro od februarske penzije", istakao je Vešović.

Tako je Upravni odbor Fonda PIO kako kaže, na sjednici 13. marta donio Zaključak o realizaciji zahtjeva članova SUPCG i u iznosu od jedan euro "obustavio" od primanja članova udruženja penzonera.

"Pomoć je uplaćena na račun Crvnog krsta i u upućena Turskoj i Siriji po pola", dodao je Vešović.

"SUPCG je na korespodentskoj sjednici održanoj 16. februara, podržao zahtjeve penzionera za pružanje humanitarne pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije koje je zadesio katastrofalni zemljotres", zaključio je Vešović.

Bonus video: