Spajić: Podrška SDT-u, staviti tačku na prljavu kampanju

Lider Pokreta Evropa sad i bivši ministar kazao da "partije prošlosti" plasiraju neistine

30612 pregleda 100 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Lider Pokreta Evropa sad i bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da daje punu podršku Specijalnom državnom tužilaštvu i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću da se ispita slučaj emisije obveznica.

"Dajem punu podršku SDT-u i GST-u g. Novoviću da se ispita slučaj emisije obveznica i da se konačno stavi tačka na prljavu kampanju neistina koju plasiraju partije prošlosti", napisao je Spajić na Tviteru.

"Vijesti" su danas objavile da je SDT povodom realizovane emisije obveznica koje su emitovane na međunarodnom tržištu u 2020. godini, u decembru 2021. godine formirao krivični predmet. To je zvanično rečeno "Vijestima" iz tog tužilaštva.

Kako je objašnjeno, taj predmet je formiran na osnovu krivičnih prijava poslanika Nebojše Medojevića i NVO "Montenegro International" protiv tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"S tim prijavama je spojena i krivična prijava sadašnjeg ministra finansija Aleksandra Damjanovića, podnijeta 27. februara ove godine. U toku je izviđaj i prikupljaju se obavještenja, dokazi i podaci potrebni za donošenje odluke", rečeno je "Vijestima" iz SDT-a.

Bonus video: