UIP: "To Montenegro" nije uklonio nepravilnost u vezi sa Sašom Radovićem, kazna do sredine naredne sedmice

"Ako subjekt nadzora izjavi žalbu na zaključak o novčanom kažnjavanju, inspektor ne može sprovesti zaključak sve dok drugostepeni organ - Ministarstvo rada i socijalnog staranja ne odluči po žalbi"

15730 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Air Montenegro
Foto: Air Montenegro

Nacionalna avio-kompanija "To Montenegro" nije otklonila nepravilnost u postupku zasnivanja radnog odnosa sa Sašom Radovićem, utvrdio je juče inspektor prilikom kontrolnog nadzora, saopšteno je "Vijestima" iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Oni su naveli da će inspektor do sredine naredne sedmice donijeti zaključak o novčanom kažnjavanju kompanije kao i odgovornog lica - predsjednika odbora direktora Pavla Ljesara.

"Tačan iznos novčane kazne inspektor će odmjeriti uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, a krećući se u okviru zakonskih odredbi kojima je propisano da novčana kazna za pravno lice ne može biti veća od 5.000 eura, a za odgovorno lice 500 eura. U zaključku o novčanom kažnjavanju inspektor je obavezan da ostavi rok za plaćanje kazne, koji rok nije zakonski definisan, već ga inspektor sam određuje", pojasnili su iz UIP-a.

Oni su naveli da ako kompanija ne uplati kaznu u roku koji bude ostavljen, inspektor će zaključak poslati Centralnoj banci Crne Gore na sprovođenje.

"Međutim, ukoliko subjekt nadzora izjavi žalbu na zaključak o novčanom kažnjavanju, inspektor ne može sprovesti zaključak sve dok drugostepeni organ - Ministarstvo rada i socijalnog staranja ne odluči po žalbi. Zakonom je propisano da inspektor ima mogućnost da ponavlja izricanje novčanih kaznu sve dok subjekt nadzora ne otkloni nepravilnost", naveli su iz UIP-a.

Bonus video: