Rakočević: Obustavljanje isplata alimentacija dokaz da sistem nije održiv

Dok god se bude, zarad jeftinih političkih poena, insistiralo na populističkim mjerama, Crna Gora će samo dublje srljati u ekonomsku propast, kazao je poslanik DPS-a

6353 pregleda 25 komentar(a)
Rakočević, Foto: Boris Pejović
Rakočević, Foto: Boris Pejović

Obustavljanje isplata iz Alimentacionog fonda govori o tome da populisti nastavljaju da stvaraju probleme na svim nivoima u državi, zbog kojih najviše ispaštaju građani, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Ministarstvo finansija saopštilo je da su isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene i da ih neće biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.

Povezani članci

29. Mart 2023.

Obustavljene isplate iz Alimentacionog fonda

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević kazao je da je ta situacija još jednom dokazuje da sistem nije održiv.

“Poslije svega čemu smo svjedočili, počev od toga da u zdravstvenim ustanovama nema osnovnih medicinskih sredstava, već pacijent prvo mora u apoteku, pa onda u zdravstvenu ustanovu kako ne bi ostao uskraćen za adekvatanu terapiju, preko toga da je kupovna moć znatno opala, zaključno sa ovim danas, još jednom se dokazuje da sistem nije održiv”, naveo je Rakočević u saopštenju.

Prema njegovim riječima, dok god se bude, zarad jeftinih političkih poena, insistiralo na populističkim mjerama, Crna Gora će samo dublje srljati u ekonomsku propast.

“Tako uzdrman sistem doći će do krajnje tačke pucanja, a cijenu za to neće plaćati kandidat sa klupe za rezervne igrače Jakov Milatović i aktuelna vlast, već građani Crne Gore”, istakao je Rakočević.

On je kazao da će na predstojećim predsjedničkim, a onda i na parlamentarnim izborima, građani birati i izabrati odgovorne domaćine, umjesto “populističkih šarlatana”.

Bonus video: