Đurišić: Vlada da obustavi konkurs za direktora "ToMontenegra"

Treba sačekati da se nakon parlamentarnih izbora, nova Vlada i stručni i kompetentni odbor direktora nađu kvalitetno i dugoročno rješenje, kazao je osnivač i dugogodišnji direktor kompanije "Montenegro erlajns" i donedavni savjetnik predsjednika Vlade za vazdušni saobraćaj

22614 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Vlada Crne Gore treba da obustavi konkurs za izbor izvršnog odbora "ToMontenegra", kako bi se sačekalo da nakon parlamentarnih izbora, nova Vlada i stručni i kompetentni odbor direktora nađu kvalitetno i dugoročno rješenje, kazao je "Vijestima" osnivač i dugogodišnji direktor kompanije "Montenegro erlajns" i donedavni savjetnik predsjednika Vlade za vazdušni saobraćaj Zoran Đurišić.

Na konkurs za izvršnog direktora stigle su prijave sedam kandidata.

"Smatram da bi bilo necjelishodno da prvog čovjeka bira Odbor direktora koji je nekompetentan, čast pojedincima. Napravljena je velika greška sa izborom aktuelnog vršioca dužnosti direktora, i izbor koji vrše isti ljudi će neminovno biti nova, još veća greška", smatra Đurišić

On je naveo i da je "ToMontengru" prispio trošak od tri miliona za jedan motor koji se odnosi na „midlshop“, zatim 11-12 miliona, za dva druga motora.

"Tu je kontinuirani zakup jednog motora koji košta 2.500-3.000 eura dnevno. Istovremeno, 'ToMontenegro' je rasterećen plaćanja najma za avione, što nije bio slučaj sa 'Montenegro erlajnsom', pa tu ima značajnije olakšice. I konačno, kada se vrše bilo kakva poređenja i analize, ne smoje se zaboraviti izgubljeno tržište koje generiše 30-40 miliona prihoda godišnje, a koje su zbog diskontinuiteta preuzele druge kompanije. Ipak, mišljenja sam da je, i pored nekih pozitivnih stvari, situacija u 'ToMontenegro' delikatna, čemu su doprinijeli upravo nekompetentni kadrovi u odboru direktora, pa jos jednom apelujem da se izbor Izvršnog direktora obavezno odloži", kazao je Đurišić.

Bonus video: