MKI: Rajković ne ispunjava uslove za radno mjesto, optužuje zbog odbijanja ministra da ga zadrži na funkciji

"U odnosu na paušalne optužbe o navodnim nezakonitim radnjama podsjećamo g. Rajkovića da je njegova obaveza bila tada i ostaje sada da sva takva saznanja proslijedi nadležnim institucijama"

16079 pregleda 18 komentar(a)
Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, Foto: Boris Pejović

Upravna inspekcija utvrdila je da Miloš Rajković ne ispunjava uslove u pogledu radnog iskustva za radno mjesto vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila, saopšteno je danas iz MKI.

Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog MKI kojim rukovodi Ervin Ibrahimović (Bošnjačka stranka), razriješila Miloša Rajkovića (SNP) sa pozicije vršioca dužnosti direktora Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila, a Rajković je Ibrahimovića optužio za nerad, mobing, diskriminaciju i nezakonito postupanje.

"U postupku vršenja inspekcijskog pregleda Ministarstva kapitalnih investicija od strane Upravne inspekcije utvrđeno je i zapisnikom konstatovano da g. Miloš Rajković, ranije imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila, ne ispunjava Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva kapitalnih investicija utvrđene uslove za ovo radno mjesto u pogledu radnog iskustva a Ministarstvu kapitalnih investicija ukazano da utvrđene nepravilnosti otkloni u roku od sedam dana od dana prijema zapisnika", ističe se u saopštenju MKI.

Iz tog Vladinog resora su dodali da postupajući na način ukazan zapisnikom, MKI je uputilo predlog Vladi Crne Gore za razrješenje Rajkovića sa funkcije vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila, a Vlada je na sjednici održanoj danas taj zahtjev usvojila pa je Rajković razriješen.

"Sva ostala tumačenje i spekulacije sa ovim u vezi u potpunosti odbacujemo a optužbe g. Rajkovića tumačimo kao nezadovoljstvo zbog odbijanja ministra kapitalnih investicija da suprotno zakonu i nalazima Upravne inspekcije g. Rajkovića zadrži na funkciji vršioca dužnosti generalnog direktora. U odnosu na paušalne optužbe o navodnim nezakonitim radnjama podsjećamo g. Rajkovića da je njegova obaveza bila tada i ostaje sada da sva takva saznanja proslijedi nadležnim institucijama", zaključuje se u saopštenju MKI.

Bonus video: