Ilinka Pavićević na čelu ŽPCG

Na javni konkurs za izvršnog direktora državne kompanije bile četiri kandidature

12066 pregleda 78 reakcija 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zekovic
Ilustracija, Foto: Luka Zekovic

Odbor direktora Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) imenovao je vršiteljku dužnosti Ilinku Pavićević za izvršnu direktorku ove državne firme, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora u kompaniji.

Ona je imenovana nakon sprovedenog javnog konkursa koji je raspisan krajem aprila.

”Na ovaj oglas su se javila četiri kandidata: Ilinka Pavićević, raniji izvršni direktor kompanije Nebojša Babić, Veselin Klikovac koji je bio u Ministarstvu kapitlanih investicija i Jasmin Kanalić iz Montekarga”, kazao je izvor “Vijesti”.

Iz državne kompanije javnost nijesu zvanično obavijestili o imenovanju izvršnog direktora.

Mjesto izvršnog direktora pokrivao je donedavno Slaven Šestović. Komisija za imenovanja ŽPCG predložila je da mu se produži mandat, ali Odbor direktora kome je istekao mandat odlučio je 23. marta da ne ispoštuje stav komisije, već je za vršioca dužnosti ove države firme imenovao Ilinku Pavićević koja je bila rukovodilac vuče u sektoru za međunarodni prevoz putnika.

Pavićevićeva je u javnost dospjela kada je tužila Jedinstveni sindikat radnika ŽPCG zbog navodne povrede ugleda, časti i prava ličnosti jer je smatrala da su dostavili medijima informaciju, odnosno prepisku iz Vajber grupe. Tadašnji izvršni direktor Nebojša Babić je sredinom 2019. godine Pavićevićevoj na Vajber grupi, nakon što je obaviješten da je normalizovan saobraćaj na pruzi, odgovorio porukom vulgarnog sadržaja. “Vijesti” su bile u posjedu te prepiske, ali je nijesu objavile.

Jedinstveni Sindikat radnika ŽPCG tražio je zbog te prepiske njihove ostavke. Sindikat je tvrdio da je zbog te prepiske Babić narušio ugled preduzeću, a da je Pavićevićeva izgubila ugled među radnicima.

Podgorički Osnovni sud u prvostepenoj presudi utvrdio da nema dokaza da su spornu prepisku sindikalci dostavili medijima. Pavićevićeva je tražila 20.000 eura tom tužbom.

Bonus video: