Vlada striktno protiv ukidanja doprinosa Fonda PIO

"Ne treba zemlju i građane neprimjerenim izjavama gurati u neku nesigurnost, bilo da se radi o 120 hiljada penzionera ili drugim građanima", naglasio je Abazović

23702 pregleda 74 reakcija 72 komentar(a)
Abazović, Foto: Printscreen YouTube
Abazović, Foto: Printscreen YouTube

Vlada je striktno protiv ukidanja doprinosa Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) dok će zaduživanje za ovu godinu biti manje od planiranog.

To je na sjednici Vlade kazao premijer Dritan Abazović.

"Fond PIO po prvi put od svog nastanka bilježi jednak dio prihoda i rashoda. To nikad nije bila karakteristika Crne Gore od kada je Fonda PIO", kazao je Abazović.

Dodaje i da mu je,"žao što ljudi neće da se izvine za ono što su najavili da će država da bankrotira u junu. Naše zaduživanje do kraja ove godine će biti znatno manje od planiranog, a do sada je bilo svega 100 miliona eura". Kako kaže, Crna Gora po prvi put ostvaruje dovoljno prihoda da bi sve rashode finansirala bez ograničenja.

"Ne treba zemlju i građane neprimjerenim izjavama gurati u neku nesigurnost, bilo da se radi o 120 hiljada penzionera ili drugim građanima", naglasio je Abazović. Ističe da očekuju nastavak dobrih parametara i žele da šire optimizam, umjesto da se netačnim izjavama stvara utisak da se dešava nešto vanredno.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je dodao da se neko nije izvinio zbog činjenice da je kao Kalimero vikao da će biti bankrot u junu.

"Evo jun polako ističe a taj isti je sada rekao da neće biti bankrota u ovom mjesecu, već u septembru, ponovo kao Kalimero". Kako je kazao, ove izjave su problematične s obzirom da dolaze od bivšeg ministra finansija, koji bi trebao da vodi računa o težini riječi jer se ta izjava ipak negdje sluša.

"Ta izjava govori o pokušaju da se sije panika i unosi nemir u društvo kao i o pokušaju da se i ova ozbiljna materija pokušava, politički zloupotrijebiti", istakao je Damjanović.

Bonus video: