Radiće na uvođenju linija između Aerodroma, Zete i Podgorice

Na sastanku je, saopštili su, dogovoreno i da se plaćanje prireza ubuduće usmjeri na budžet Opštine Zeta

15276 pregleda 74 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Čelnici Aerodroma Crne Gore i Opštine Zeta dogovorili su da će u narednom periodu zajedničkim snagama intezivno raditi na uvođenju linijskog prevoza između aerodroma u Zeti sa Glavnim gradom, ali i sa ostalim gradovima u Crnoj Gori.

U zajedničkom saopštenju Aerodroma i Opštine Zeta navodi se da je plan da Zeta u perspektivi uvede gradske linije do aerodroma već tokom septembra.

Crnogorski aerodromi u ovom trenutku nisu autobuskim linijama povezani ni sa jednim gradom.

"Uz te linije, povezaćemo aerodrom sa međumjesnim saobraćajem, pa samim tim i sa ostatkom Crne Gore, a prvenstveno Podgoricom”, izjavio je nakon sastanka na aerodromu, sekretar za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraćaj Opštine Zeta, Milan Stanović.

On je dodao da će se raditi i na rješavanju nelegalnog parkiranja ispred aerodroma, taksi prevoza i svih ostalih problema koji opterećuju poslovanje kompanije.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović, sekretar za finansije i budžet Opštine Zeta, Bojan Popović, predsjednik Odbora direktora ACG, Eldin Dobardžić, zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović i član OD, Slavko Vukčević.

Na sastanku je, saopštili su, dogovoreno i da se plaćanje prireza ubuduće usmjeri na budžet Opštine Zeta.

Dobardžić je, kazali su, zahvalio čelnicima Opštine Zeta na razumijevanju da se zajedničkim naporima počnu rješavati dugogodišnji problemi.

“Shodno današnjem dogovoru, očekujem da će se u relativno kratkom roku steći zakonski uslovi da se Aerodrom Podgorica sa Opštinom Zeta poveže sa Glavnim gradom na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je Dobardžić.

Bonus video: