Menadžment EPCG Solar gradnje odgovorio radnicima: 1. jula donesena odluka da se broj radnika ograniči na 550

Po izričitom zahtjevu člana odbora direktora Ratka Dubljevića (predstavnika URA-e), kako se navodi, traženo je smanjenje broja zaposlenih i neprodužavanje ugovora za oko 40 radnika

10872 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
EPCG Solar gradnja, Foto: Privatna arhiva
EPCG Solar gradnja, Foto: Privatna arhiva

Iz menadžmenta EPCG Solar gradnje su kazali, reagujući na današnji protest radnika te kompanije ispred sjedišta EPCG u Nikšiću, da je donesena odluka da broj zaposlenih od 1. jula maksimalno 550, nakon što je konstatovano da u kompaniji radi 589.

"Na sjednici Odbora direktora EPCG-Solar gradnje održanoj 29. juna 2023. godine nakon što je konstatovano da u preduzeću radi 589 lica ugovorima na neodređeno i određeno vrijeme, kao i ugovorima o djelu, članovi Odbora direktora, uzimajući u obzir mjere iz usvojenog Sanacionog plana, donijeli su odluku da broj zaposlenih od 1. jula bude maksimalno 550 (+/- 5 zaposlenih), iako je ranije u komunikaciji sa OD EPCG usaglašeno da se ugovori produže do 31. avgusta", stoji u odgovoru EPCG Solar gradnje.

Po izričitom zahtjevu člana odbora direktora Ratka Dubljevića (predstavnika URE), kako se navodi, traženo je smanjenje broja zaposlenih i neprodužavanje ugovora za oko 40 radnika.

"I pored mog upozorenja da će smanjenje broja zaposlenih direktno ugroziti dinamiku ugradnje fotonaponskih sistema, naročito u ljetnjim mjesecima kada vremenski uslovi dozvoljavaju veći broj ugradnji, ostali članovi Odbora direktora podržali su predlog Ratka Dubljevića. Time je manadžment EPCG-Solar gradnje bio obavezan i da primijeni tu odluku. Naravno, Odbor direktora može donijeti novu odluku i povećati broj zaposlenih čime bi se svi nezadovoljni radnici mogli ponovo uposliti. Dakle, ističem da je sva odgovornost za neprodužavanje ugovora na Odboru direktora EPCG-Solar gradnje“, kazao je izvršni direktor Solar gradnje Ranko Vuksanović.

Bonus video: