Abazović: Aerodromi održiva firma, na računu skoro 15 miliona eura

Premijer je, kada su u pitanju dalji planovi vezani za aerodrome, naveo da „treba presjeći“ i donijeti odluke. „Mislim da trenutno poslovanje govori da bi državni aerodrom mogao da ostane podgorički i da bi mogao da se razvija na način na koji treba", rekao je on

9383 pregleda 27 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.07.2023. 11:23h

Aerodromi Crne Gore u ovom trenutku na računu imaju skoro 15 miliona eura, dok je broj putnika blizu onoga iz rekordne 2019. godine, saopštio je premijer Dritan Abazović i dodao da je kompanija održiva.

On je kazao da tivatski aerodrom ima slabiji rezultat zbog okolnosti koje nisu direktno vezane za Crnu Goru, napominjući da očekuje da se do kraja godine konstatuje da je Crna Gora imala rekordnu turističku sezonu i da su opsluženi putnici na oba aerodroma bili zadovoljni.

„Imali smo prilike da porazgovaramo sa turistima. Čini mi se da nose lijepe utiske i da nikakve vanrednosti nema, ni na aerodromima, ni generalno u bilo kojem segmentu koji se tiče turističke privrede“, rekao je Abazović prilikom posjete povodom obilježavanja Dana Aerodroma Crne Gore.

On je, kada su u pitanju dalji planovi vezani za aerodrome, naveo da „treba presjeći“ i donijeti odluke.

„Mislim da trenutno poslovanje govori da bi državni aerodrom mogao da ostane podgorički i da bi mogao da se razvija na način na koji treba. Dok se ne donese konačna odluka, mislim da na menadžmentu ostaje da sprovodi sve stvari oko dodatnog opremanja, rekonstrukcija, stvaranja uslova za bolji servis i rješavanje naslijeđenih problema“, dodao je Abazović.

On je poručio da u ovom trenutku sve funkcioniše kako treba.

„Bilo koji vid gužve, u smislu povećanog broja putnika, treba gledati kao nešto pozitivno, jer se sve veći broj građana drugih zemalja odlučuje da odmore provede u Crnoj Gori“, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Aerodromi Crne Gore su još jedna državna firma koja ostvaruje mnogo bolje rezultate nego prošle i 2021. godine i Vlada nema zamjerki i pruža punu podršku.

„Cilj je da otvaramo nove destinacije. Raduje me što smo, uprkos problemima koji postoje na globalnom planu, uspjeli da kompenzujemo dio putnika koji su dolazili iz Rusije, Ukrajine i Bjelorusije. Otvorila su se nova tržišta kao što su Uzbekistan, Kuvajt i Izrael“, rekao je Abazović i dodao da treba vidjeti i kako da Aerodromi pomognu i nacionalnu avio-kompaniju.

Aerodrome su sa Abazovićem posjetili i ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Bonus video: