Nenezić pisao Abazoviću i Ibrahimoviću: Spriječite kupovinu trajekta

Sastanak predstavnika SO Bar i Barske plovidbe trebalo bi da se održi u narednih sedam dana, nakon što su predstavnici državne kompanije odbili da prisustvuju sjednici SO

13671 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Služba za skupštinske poslove SO Bar
Foto: Služba za skupštinske poslove SO Bar

Predsjednik Skupštine opštine Bar, Branislav Nenezić, uputio je Inicijativu predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću i ministru kapitalni investicija Ervinu Ibrahimoviću da uzmu učešća na sastanku koji AD Barska plovidba namjerava da organizuje u cilju davanja dodatnih informacija o postupku kupovine trajekta AF Frančeska.

Nenezić je na dnevni red SO Bar uvrstio tačku u vezi sa Odlukom odbora direktora Barske plovidbe o kupovini feribota, na koju je pozvao i predstavnike ove kompanije, međutim za raspravu nije bilo kvoruma.

Iz Barske plovidbe odbili su da prisustvuju sjednici, jer, kako su kazali kupovina broda nije u nadležnosti opštine, te kazali da su spremni da se sastanak održi u njihovim prostorijama.

Nenezić u obraćanju Abazoviću i Ibrahimoviću navodi da je mišljenja da se radi o temi koja je jako važna za građane opštine Bar i da je neophodno da se uključe najviši državni zvaničnici.

"... jer nakon svega što je rečeno u prethodnim danima svima je jasno da se pomenuti posao ne može realizovati bez uvažavanja interesa građana i građanki Bara i da je na tom planu presudna uloga Vlade Crne Gore i Ministarstva za kapitalne investicije", rekao je Nenezić.

Dodaje da je on u odgovoru Barskoj plovidbi, a u konsultaciji sa predsjednicima odborničkih klubova zamolio da se sastanak održi u narednih nedelju dana.

"Ovim putem želim da Vas zamolim da delegirate svoje predstavnike za pomenuti sastanak i svojim autoritetom utičete da se spriječi donošenje odluke koja može biti štetna po budžet države Crne Gore. Svjesni da, uprkos činjenici da formalnopravno nemamo uticaja na odlučivanje u društvu čiji je osnivač država, ali itekako svjesni prava koja imamo kao pravni subjekt koji ima interes u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, obaveza nam je prema svim građanima Bara i države Crne Gore da javni interes stavimo ispred bilo kojeg drugog", piše u dopisu Nenezića.

Bonus video: