Potpisan memorandum: "Na rtu Mavrijan ćemo imati jednu od najvećih investicija"

Potpisivan Memorandum o razumijevanju između Vlade, Opštine Ulcinj i saudijske "Al Shiddi Group" radi sagledavanja mogućnosti razvoja turističkog kompleksa na dijelu rta Mavrijan u Ulcinju

22821 pregleda 35 reakcija 24 komentar(a)
Sa potpisivanja dokumenta, Foto: Mirko Kotlaš
Sa potpisivanja dokumenta, Foto: Mirko Kotlaš

Otvaramo još jednu perspektivu za Ulcinj i siguran sam da ćemo na rtu Mavrijan imati jednu od najvećih investicija, kazao je predsjednik te Opštine Omer Bajraktari.

To je saopšteno na potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Vlade, Opštine Ulcinj i saudijske "Al Shiddi Group" radi sagledavanja mogućnosti razvoja turističkog kompleksa na dijelu rta Mavrijan u Ulcinju.

Sulaiman Al Shiddi, predsjednik Al Shiddi grupacije kazao je da već posluju u BiH te da žele da prenesu svoje iskustvo u Crnu Goru.

"Zahvalni smo za šansu za investiciju na rtu Mavrijan. Ovo je početak i prvi korak za arapske investitore na ovom prostoru", dodao je on.

Ističe da sve više turista iz tog dijela svijeta dolazi u Crnu Goru te da se nada da će u saradnji sa opštinama i Vladom realizovati ovu investiciju.

Premijer Dritan Abazović naglasio je da je ovo veliki dan za Ulcinj i Crnu Goru.

"Kao plod pređašnjeg sastanka došli smo do ovog potpisivanja Memoranduma. Al Shiddi Grupa je uradila velike projekte u BIH", navodi Abazović.

Vlada i Al Shiddi Group
foto: Mirko Kotlaš

On je kazao da je brdo Mavrijan sa tri strane okruženo morem, te da bi se nakon daljih pregovora na toj lokaciji gradio praktično mali grad.

"Na ovaj način se otvara prozor za druge kompanije iz Saudijske Arabije i drugih zemalja, za koje vjerujem da će sve više htjeti da dolaze u Crnu Goru", ističe on.

Kako kaže, dovode nove brendove i da su svi koji žele da rade fer biznis više nego dobrodošli.

"Tu smo da što prije dođemo do rješenja za lokalitet Mavrijan", zaključio je Abazović.

Bonus video: