Milatović: Zauzeću se za Institut, sa predsjednikom Srbije razgovaraću o dugu

Predsjednik Crne Gore najavio da će sa saradnicima posjetiti Institut "Dr Simo Milošević" i poručio da želi da pomogne da kompanije u vlasništvu države rade i ne idu u stečaj da bi se prodavale u bescijenje

26972 pregleda 93 reakcija 69 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će se zauzeti da Institut "Dr Simo Milošević" opstane i vrati svoju staru slavu.

"Kao predsjednik svih građana Crne Gore, brinem i želim da pomognem da dostojno žive, redovno primaju plate, a da kompanije u vlasništvu države rade i ne idu u stečaj da bi se prodavale u bescijenje, a trud generacija bivao obesmišljen, kakva je često bila praksa u prethodnih 30 godina", rekao je Milatović.

On se obratio zaposlenim radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo.

"Upravo sam razgovarao sa direktorom dr Savom Marićem. Znam da ste u teškim materijalnim uslovima, da mjesecima ne primate plate, da mnogi od vas razmišljaju da napuste Institut. Zauzeću se da ovaj čuveni zdravstveni centar opstane i povrati svoju staru slavu, te opet postane stub razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori. Uskoro ću sa svojim saradnicima posjetiti Institut, a već naredne sedmice sa predsjednikom Srbije razgovarati o dugu. Institut ima budućnost", poručio je Milatović na Tviteru.

Institut od 1987. godine ima dug za kredit prema Jugobanci u vrijednosti od oko 3,7 miliona eura, a on je sa kamatama narastao na oko 7,5 miliona eura. Zbog toga što je banka otišla u stečaj potraživanje je preuzela državna Agencija za osiguranje depozita koja je konačno dobila spor o ovom potraživanju 2021. godine kada je on pravosnažno priznat i od crnogorskih sudova.

Bonus video: