Potpisan Memorandum o saradnji Monteputa i Puteva Srbije, početak povezivanja sistema elektronske naplate putarine

Građani Crne Gore i Srbije moći će elektronski da plate putarine u obje zemlje, ukoliko posjeduju tag uređaj

15671 pregleda 9 komentar(a)
Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji, Foto: Vlada Srbije
Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji, Foto: Vlada Srbije

Izvršni direktor Monteputa, Milan Ljiljanić i pomoćnik direktora JP Putevi Srbije, Miodrag Poledica, potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji, saopšteno je iz Monteputa.

Delegaciju su, kako se navodi, predstavljali direktor PJ Autoput Goran Vujović i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Memorandum je prvi korak ka povezivanju sistema elektronske naplate putarine dvije države. To podrazumijeva da građani Crne Gore i Srbije mogu elektronski platiti putarine u obje zemlje, ukoliko posjeduju tag uređaj.

Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji
Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnjifoto: Vlada Srbije

"Povezivanje sistema elektronske naplate putarine će doprinijeti poboljšanju usluga za sve korisnike. Ovakav način naplate putarine olakšava putovanje građanima naših zemalja, jer podrazumijeva bržu naplatu i kraće zadržavanje na rampama, što doprinosi smanjenju gužvi. Cilj je kvalitetnije putovanje, kvalitetnije pružanje usluga ali i bezbjednost u saobraćaju", rekao je Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa.

Ljiljanić
Ljiljanićfoto: Vlada Srbije

Potpisivanje Memoranduma je nastavak regionalne saradnje između privrednih subjekata koji upravljaju autoputevima, jer je Monteput, u prethodnom periodu, potpisao memorandume o saradnji sa d.o.o.''Hrvatske autoceste'' i JP'' Autoceste FBiH''.

"Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju i ubrzati inicijative za izgradnju preostalih dionica autoputa Beograd - Bar, što će znatno smanjiti vrijeme putovanja i donijeti značajne benefite za naše građane i države", istakao je Ljiljanić.

Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji
Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnjifoto: Vlada Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić, kako se navodi u saopštenju, je rekao da zajednička elektronska naplata putarine između Srbije i Crne Gore ne znači samo olakšanje putovanja već i dodatno povezivanje naroda i država.

Bonus video: