Aerodromi Crne Gore od 1. januara do subote opslužili dva miliona putnika

Zamjenik izvršnog direktora Aerodroma, Petar Radulović, kazao je da je takav rezultat očekivan s obzirom na to da je Podgorica tokom avgusta bila povezana sa do 40, a Tivat sa do 39 destinacija

6974 pregleda 13 komentar(a)
Radulović, Foto: Aerodromi Crne Gore
Radulović, Foto: Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore su od 1. januara do subote opslužili dva miliona putnika.

Zamjenik izvršnog direktora Aerodroma, Petar Radulović, kazao je da je takav rezultat očekivan s obzirom na to da je Podgorica tokom avgusta bila povezana sa do 40, a Tivat sa do 39 destinacija.

On je, kako je saopšteno iz ACG, objasnio da je, u ukupnom broju, na podgoričkom aerodormu do danas opsluženo 1,28 miliona putnika, dok je na tivatskom opsluženo 730,72 hiljade putnika.

“To je 34 odsto više u odnosu na prošlu godinu, odnosno na oko 92 odsto rezultata iz 2019”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, u tom kontekstu mora se izdvojiti uspjeh Aerodroma Podgorica,gdje je opsluženo 35 odsto više putnika nego prošle godine, odnosno 28 odsto više nego 2019. godine.

Aerodrom Podgorica
Aerodrom Podgoricafoto: Aerodromi Crne Gore

“Sa druge strane, Aerodrom Tivat je 32 odsto bolji u odnosu na prošlu godinu, odnosno na 61 odsto rezultata iz 2019. godine. Uz to, važno je i što na postojećim destinacijama i u Podgorici i u Tivtu imamo i niz novih partnera“, napomenuo je Radulović.

Aerodrom Tivat
Aerodrom Tivatfoto: Aerodromi Crne Gore

Kada je riječ o učešću država u prometu putnika na aerodromima, izdvajaju se Srbija i Turska, slijede Poljska i Austrija kao i Velika Britanija i Njemačka.

Bonus video: