DAMAC zainteresovana za gradnju luksuznih hotela u Crnoj Gori

Marković je ocijenio da zainteresovanost tako ozbiljnih investitora poput DAMAC-a predstavlja veliko priznanje za Crnu Goru jer pokazuje povjerenje u Vladine reforme
74 pregleda 9 komentar(a)
Duško Marković, Husein Sajvani, Foto: Gov.me
Duško Marković, Husein Sajvani, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.08.2017. 12:16h

Kompanija DAMAC zainteresovana je za gradnju luksuznih hotela sa pet i više zvjezdica u Crnoj Gori, saopštio je njen predsjednik Husain Sajvani na sastanku sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Marković je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, upoznao Sajvania sa ekonomskim i političkim prilikama u Crnoj Gori.

"Marković je iznio niz činjenica u vezi sa konkuretnošću Crne Gore za investicije i posebno istakao činjenicu da je država članstvom u NATO-u i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu", navodi se u saopštenju.

Marković je ocijenio da zainteresovanost tako ozbiljnih investitora poput DAMAC-a predstavlja veliko priznanje za Crnu Goru jer pokazuje povjerenje u Vladine reforme.

On je posebno naveo povoljne mogućnosti investiranja u sjeverni region.

Sajvani je upoznao Markovića sa poslovanjem kompanije DAMAC i istoimene grupe koja još od 2002. godine drži poziciju vodećeg graditelja u sektoru luksuznih nekretnina na tržištima Srednjeg Istoka, s najznačajnijim projektima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), Saudijskoj Arabiji, Kataru, Jordanu, Libanu i Omanu.

Bonus video: