MUP: Naslov ne odslikava činjenice iskazane u izvještaju

"Svakako da je izvještajem ukazano na pojedine nedostatke i određene neusklađenosti u poslovanju, ali navedeno nije osnov da se iznese konstatacija o negativnom mišljenju, o čemu svjedoči ukupna ocjena revizora"

4914 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Twitter.com/MupCg
Foto: Twitter.com/MupCg

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) reagovalo je povodom teksta "MUP dobio negativno mišljenje od DRI" objavljenog danas na portalu "Vijesti".

Reagovanje prenosimo integralno:

"Kao što je i Državna revizorska institucija (DRI) objavila u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja, nadležni Kolegijum DRI u sastavu dr Branislav Radulović (Rukovodilac Kolegijuma) i dr Milan Dabović (član Kolegijuma) izrazio je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova za 2022. godinu.

Naime, kako se u mišljenju navodi, finansijskom revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja MUP-a za 2022.godinu, nadležni kolegijum stekao je uvjerenje da isti daje istinit i objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor.

Imajući u vidu prednje navedeno, formulacija da je “MUP dobio negativno mišljenje od DRI” ne odslikava objektivne činjenice iskazane u izvještaju.

Svakako da je izvještajem ukazano na pojedine nedostatke i određene neusklađenosti u poslovanju, ali navedeno nije osnov da se iznese konstatacija o negativnom mišljenju, o čemu svjedoči ukupna ocjena revizora".

Bonus video: