Za direktora Rudnika 11 prijava

Kandidat na konkursu je i bivši direktor Milan Lekić, kao i vršilac dužnosti direktora Alen Štulić

11351 pregleda 6 komentar(a)
Konkurs trajao tri dana (ilustracija), Foto: RUP
Konkurs trajao tri dana (ilustracija), Foto: RUP

Na konkurs za izvršnog direktora Rudnika uglja (RUP) koji je raspisan u ponedjeljak stiglo je 11 prijava, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” Odbor direktora RUP-a će naredne sedmice odlučiti koga će izabrati.

Kandidat na konkursu je i bivši direktor Milan Lekić, kao i vršilac dužnosti direktora Alen Štulić kojem u ponedjeljak ističe rok od 60 dana, na koliko je imenovan za vršioca dužnosti direktora.

Štulić je potvrdio “Vijestima” svoju kandidaturu, kao i da je inspekcija rada utvrdila da bivši izvršni direktor RUP-a Milan Lekić nakon smjene nije zaposlen u toj kompaniji u skladu sa zakonom.

Lekića, koji je po struci rudarski inženjer, nakon smjene sa mjesta izvršnog direktora 29. avgusta, Odbor direktora RUP-a rasporedio je na poslove inžinjera operativne pripreme.

Inspekcija je, ističe Štulić, ostavila rok od tri dana RUP-u da se izjasni na zapisnik o inspekcijskom nadzoru.

Lekić je krajem avgusta smijenjen sa mjesta izvršnog direktora, nakon što je Inspekcija rada utvrdila da je on nezakonito imenovan na tu dužnost, odnosno da je na tu funkciju izabran bez prethodnog javnog oglašavanja, što je bila zakonska obaveza.

Prethodni konkurs za izvršnog direktora raspisan sredinom septembra je poništen, nakon što je smijenjen tadašnji Odbor direktora. Za razliku od prvog, rok za podnošenje prijava smanjen je sa 15 na svega tri dana, a izvršni direktor se bira na period od četiri godine.

Bonus video: