Četrdeset hiljada eura za podršku ženskom preduzetništvu u Tivtu

Raspisan javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine

3529 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat raspisao je njuče Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine, opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu. Mogućnost da dostave svoj biznis plan i učestvuju na konkursu za dobijanje nepovratnih finansijskih sredstava imaju žene preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa sa prebivalištem, odnosno sjedištem firme u Tivtu. Linija podrške iznosi 40.000 ezra, a maksimalni iznos dodijeljenih sredstava za biznis plan ne može iznositi više od 30% od ukupnog iznosa predviđenog budžetom.

„Linija podrške ženskom biznisu ove je godine za 10.000 eura veća u odnosu na 2022. godinu. Prošle smo godine ovim sredstvima podržali šest ženskih biznisa i zabilježili rekordno veliki broj prijava. Nadamo se da će i ove godine sredstva podrške stići u ruke dama koje imaju održivu, originalnu ideju koja korespondira sa strateškim smjerovima razvoja Opštine iz oblasti: poljoprivrede, razvoja ruralnih područja, turizma, zanatstva, očuvanja kulturne baštine, sporta, održivog razvoja“ – istakao je sekretar za privredu Opštine Tivat Vedran Božinović.

Konkurs je otvoren do 2. decembra a dokumnetacija u vezi sa njime i prijavna forma može se preuzet sa sajta lokalne uprave Tivta. U sklopu aktivnosti podrške ženskom preduzetništvu Opština Tivat je izradila tri kratka promo filma sa ciljem predstavljanja tri uspješna ženska biznisa, koji su se razvili uz pomoć sredstava dobijenih na ovom konkursu. U njima su predstavljene tri preduzetnice iz Tivta: Marina Ristanović vlasnica poslastičarske radionice „Tortica Sweetland“, Jelena Bogović vlasnica veterinarske ambulante „Adria vet“ i Stanka Bojić vlasnica servisa za uslužno pranje i peglanje „Shine M&D“.

Bonus video: