Predstavili predloge za vizuelni identitet nacionalnog brenda Crne Gore

Planirano je da proces javnog glasanja bude organizovan od 15. do 29. novembra

1895 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Na prvoj sjednici održanoj povodom izbora vizuelnog identiteta nacionalnog brenda, studenti, članovi radnih timova Univerziteta Crna Gora, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica, odabrani na pozivnom konkursu koji je okončan u avgustu, imali su priliku da pred žirijem predstave svoje predloge rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore.

Predlozi su izrađeni pod vođstvom mentorskih timova, koje su činili profesori sa univerziteta kojima na studenti pohađaju nastavu.

logo nacionalni brend
foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Predloge rješenja vizuelnog identiteta ocjenjivaće žiri koji čine predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva sporta i mladih, Nacionalne turističke organizacije, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori, kao i nezavisni stručnjaci sa tržišta iz oblasti grafičkog dizajna.

logo nacionalni brend
foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

"Zanimljivo je pomenuti da će jedan glas u Žiriju imati i javnost, koja će dobiti priliku da učestvuje u postupku javnog glasanja i da svoj glas rješenju koje smatra najkvalitetnijim da predstavlja nacionalni brend Crne Gore. Na taj način omogućava se uključivanje svih građana i građanki Crne Gore u proces izbora vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore. Planirano je da proces javnog glasanja bude organizovan u periodu od 15. do 29. novembra na internet stranici Ministarstva ekonomskog razvoja", saopštilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Bonus video: