URA: Mjerama Vlade onemogućiti najveće poskupljenje struje u posljednjoj deceniji

"Umjesto obećanih većih plata i penzija, građani su dobili uvećanje cijene električne energije", saopštila je URA

7651 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA pozvao je Vladu da donošenjem mjera onemogući "najveće poskupljenje struje u posljednjoj deceniji", a samim tim i, kako su kazali, udar na budžet građanki i građana.

"Prva mjera i odluka nove vlasti na čijem čelu se nalazi Milojko Spajić je uvećanje cijene struje. Ponavljamo, ovo je nešto što Spajić nije obećao u kampanji i samim tim predstavlja i veliku prevaru građana. Umjesto obećanih većih plata i penzija, građani su dobili uvećanje cijene električne energije", saopštila je URA.

Tvrde da će "značajno povećanje cijene struje" od 1. januara 2024. godine značiti i rast svih ostalih cijena roba i usluga i veću inflaciju, što će "predstavljati veliki udar na budžet građanki i građana".

"Elektroprivreda Crne Gore prema najavama će godinu završiti sa 80 miliona u plusu, dok će država 2023. godinu završiti u suficitu zahvaljujući rezultatima Vlade Dritana Abazovića, sa tako povoljnim finansijski rezultatima ne bi trebalo povećavati cijenu električne energije. Pozivamo Spajića da svoje želje i želje ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića usmjeri prema interesima građana, da ne traže besmislena opravdanja za povećanje cijene i da mjerama Vlade onemoguće najveće poskupljenje struje u posljednjoj deceniji, a samim tim udar na budžet građanki i građana", navodi se u saopštenju.

Bonus video: