Spajić u "Lidlu" vidi rješenje za sumnje da trgovački lanci u Crnoj Gori dogovaraju cijene

Premijer odgovorio jednom od korisnika na mreži X, koji ga je pitao šta će uraditi povodom toga što "država digne plate, oni (trgovački lanci) dignu marže", nakon čega je, kako je napisao "saldo 0"

41836 pregleda 218 reakcija 98 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Premijer Milojko Spajić kazao je da bi njemačka kompanija "Lidl" mogla da riješi "sumnje da cijene hrane u Crnoj Gori 'diže' dogovor trgovačkih lanaca".

Jedan od korisnika na mreži X, pitao je Spajića šta će uraditi povodom toga što "država digne plate, a oni (trgovački lanci) dignu marže", nakon čega je, kako je napisao "saldo 0".

Spajić odgovor
foto: Twitter/Screenshot

Radio Slobodna Evropa (RSE) juče je objavio da su, prema zvaničnoj statistici u posljednje tri godine cijene namirnica porasle u Crnoj Gori za 43 odsto.

Uporedo sa rastom cijena hrane višestruko je rasla i zarada četiri od pet velikih trgovačkih lanaca: Voli, HD Laković, Idea-Franca i Aroma.

Vlasnici četiri lanca su, piše RSE, samo u prošloj godini zaradili 20 miliona eura.

U Crnoj Gori se, prema zakonu od 2006., cijene na tržištu slobodno formiraju.

Njemački ambasador u Crnoj Gori Peter Felten kazao je u današnjem intervjuu "Vijestima" da trgovački lanac Lidl želi da što prije otvori svoje prodavnice prehrambenih proizvoda širom zemlje.

Bonus video: