Solar gradnja: Moramo da postavimo DPS tamo gdje mu je mjesto - u fusnotama istorije

"Sigurni smo da ćemo mi u 2024. ići uzlaznom, a DPS silaznom putanjom"

8240 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Iako nismo poznati kao kompanija koja često odgovara na pisanja političkih subjekata, ovim putem evo već drugi put moramo da postavimo Demokratsku partiju socijalista (DPS) tamo gdje joj je i mjesto, a mjesto mu je u fusnotama istorije, saopšteno je iz EPCG Solar gradnje.

Oni su to kazali nakon tvrdnje DPS-a da prethodno saopštenje tog preduzeća, najbolje pokazuje zašto je ta firma pred bankrotom.

U tom saopštenju su iz Solar gradnje kazali da je DPS "za sve vrijeme dok su vršili vlast uspjeli samo u jednom, a to je da ugase sve fabrike".

Iz DPS-a su se potom oglasili, rekavši da je Valerija Saveljić, izvšna direktorica Solar gradnje, "bila stručna a ne samo politički podobna, možda te firma ne bi propala".

"Da su gospoda iz DPS-a malo manje zauzeta pripremom svog kongresa a da se malo više bave činjenicama, znali bi da EPCG Solar gradnja radi i da nije propala, kao i da neće propasti. Valerija Saveljić je prije tri mjeseca postala izvršni direktor i firmu još više unaprijedila. Sigurni smo da ćemo mi u 2024. ići uzlaznom, a DPS silaznom putanjom", navodi se u saopštenju.

"Kako smo već jednom istakli, konkurs u EPCG SG je bio otvoren za sva radna mjesta i vrlo transparentan, pa je tako i za mjesto izvršnog direktora mogao da se prijavi svako ko je ispunjavao uslove. Gospođa Saveljić se uredno prijavila i izabrana je kao najbolji kandidat. Naravno, očekivali smo da se prijavi i neko ko je blizak strukturama DPS-a, međutim kada malo bolje razmislimo svi njihovi eksperti tipa Verice Maraš ili Veselina Vukotić trenutno su zauzeti dokazivanjem nevinosti pred sudskim organima", dodaje se.

Kako su kazali, Saveljić je dobitnica nagrade za najboljeg menadžera u 2023. kada je bila na čelu firme Vlade Crne Gore firme PROCON.

"Na kraju, pošto smo već pomenuli Vericu Maraš, znamo da vam ostaje žal što je Saveljić razbila DPS hobotnicu u tom preduzeću, razotkrila finansijske malverzacije i na taj način gotovo sigurno sačuvala 'Plantaže' od sudbine mnogih ugašenih preduzeća koja su se desila za vrijeme vaše vladavine", zaključuje se.

Bonus video: