Spajić: Energetika važan resurs, potrebne su nam najbolje tehnologije i kredibilni partneri

Premijer na sastanku sa predstavnicima japanske kompanije JERA rekao da Vlada strateški pristupa pitanju energetske tranzicije i da sa posebnom pažnjom razmatra potencijalna partnerstva

3780 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Energetika je važan resurs kojim Crna Gora raspolaže i da bismo ga u punom kapacitetu stavili u službu razvoja, potrebne su nam najbolje tehnologije i kredibilni partneri, kazao je premijer Milojko Spajić, tokom sastanka sa Jukiom Kanijem, predsjednikom i globalnim izvršnim direktorom japanske kompanije JERA.

Dvojica sagovornika sastala su se tokom Spajićevog učešća na 54. godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, a iz njegovog kabineta ističu da je pomenuta japanska firma jedna od najvećih energetskih kompanija u svijetu.

Spajić je, kako se navodi, predstavio energetske potencijale Crne Gore, rekavši da Vlada strateški pristupa pitanju energetske tranzicije i da sa posebnom pažnjom razmatra potencijalna partnerstva.

"Predsjednik kompanije JERA je iskazao interesovanje za nastavak komunikacije sa resornim ministarstvom kako bi se detaljnije upoznali sa energetskim portfolijom i razmotrili modele potencijalne saradnje", saopštio je Spajićev kabinet.

Sastanku je prisustvovao i korporativni potpredsjednik, izvršni i finansijski direktor kompanije JERA Kazuo Sakairi.

JERA jedna od najvećih svjetskih energetskih kompanija koja je 50-50 odsto u vlasništvu dvije državne energetske kompanije Japana, navodi se u saopštenju.

Bonus video: