Knežević: Za dolazak "Lidla" neophodno da dođe do razgraničenja između Podgorice i Zete

"Knežević je ovom prilikom informisao Spajića o mnogobrojnim investicionim projektima na području opštine Zete od preko sto miliona eura"

33571 pregleda 202 reakcija 86 komentar(a)
Knežević, Foto: NVO Alfa centar
Knežević, Foto: NVO Alfa centar

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Vlade Milojko Spajić juče su razgovarali o modelima prevazilaženja krize oko razgraničenja Podgorice i Zete, saopšteno je iz DNP-a.

Kako se navodi u saopštenju, Knežević je ovom prilikom informisao Spajića o mnogobrojnim investicionim projektima na području opštine Zete od preko sto miliona eura.

"A posebno dolazak Lidla, za koje je neophodno samo da dođe do razgraničenja između Podgorice i Zete", dodaje se.

"Predsjednik DNP-a i premijer usaglasili su se, da pošto komisije za razgraničenje Glavnog grada i opštine Zeta, nisu mogli da se usaglase oko razgraničenja, dalji postupak bude prenesen na Vladu i eventualno arbritražni proces. U međuvremenu sve nesporne katastarske parcele biće prepisane novoformiranoj opštini Zeta u skladu sa Zakonom o teritorijalnoj organzaciji", kazali su iz DNP-a.

"Spajić i Knežević su se složili da su Crnoj Gori potrebne investicije, zapošljavanje građana Zete i Podgorice, i da nikom nije u interesu zaoštravanje odnosa izmedju dvije opštine u kojima naši politički subjekti vrše vlast, a posebno zbog neraskidivih veza između građana Podgorice i Zete i budućih zajedničkih projekata", piše u saopštenju.

Bonus video: