Krapović: Opština će tužiti ako Katnić neće

“U slučaju da tužilac ne podigne optužnicu, ući ćemo sami u evaluaciju predmeta i sami pokrenuti postupak. Tužilaštvo će imati potpunu saradnju sa Opštinom Budva u ovim predmetima”, istakao je gradonačelnik Budve
73 pregleda 7 komentar(a)
Jadranski sajam, Foto: Vuk Lajović
Jadranski sajam, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.08.2017. 19:56h

Opština Budva će se pridružiti krivičnom gonjenju u predmetima nastalim po prijavama bivšeg potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića zbog nestanka katastarske dokumentacije za lokacije Zavala, Podkošljun i Jadranski sajam, čim Specijalno tužilaštvo izađe iz postupka izviđaja i podigne optužnicu, potvrdio je juče “Vijestima” gradonačelnik Budve Dragan Krapović.

“U slučaju da tužilac ne podigne optužnicu, ući ćemo sami u evaluaciju predmeta i sami pokrenuti postupak. Tužilaštvo će imati potpunu saradnju sa Opštinom Budva u ovim predmetima”, istakao je Krapović.

Bivši potpredsjednik Vlade izbornog povjerenja Vujović je u novembru 2016. podnio prijave Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), zbog prisvajanja državnog zemljišta i nestanka katastarske dokumentacije za imovinu vrijednu nekoliko desetina miliona eura.

SDT kojim rukovodi Milivoje Katnić , je formiralo predmet i pokrenulo izviđaj zbog prijavljenih zloupotreba na tri atraktivne lokacije u ovoj opštini.

Vujović je prijavu podnio zbog nestanka popisnih listova i rješenja komisije sa javnog izlaganja za lokacije Zavala, Podkošljun i Jadranski sajam. Nestali su dokazi na osnovu kojih se formira početno stanje katastarskih evidencija na ovim lokacijama.

Vujović je posljednjeg dana svog mandata u prelaznoj Vladi SDT-u dostavio dokumentaciju i uputio ih sa svim dokazima, kako tvrdi, i tadašnjem predsjedniku Skupštine opštine Budva Veselinu Markoviću, kao jedinom izabranom funkcioneru iz redova nove postizborne većine, sa molbom da se Opština pridruži krivičnoj prijavi i insistira da SDT rasvijetli sve činjenice pod kojima je kradena imovina na kojoj je opština Budva raspolagač.

Krapović napominje da je od Markovića dobio informaciju da on nikad nije dobio krivične prijave sa dokazima o ovom slučaju, ali nije isključio mogućnost da je sa tim bio upoznat prethodnik na funkciji gradonačelnika, što će morati da naknadno provjeri.

Krapović je potvrdio da je Tužilaštvo izuzelo dio dokumentacije za pojedine lokacije koje su predmet provjere i da u toj opštini sad čekaju odluku tužioca da li će optužnica biti podignuta ili ne.

Sve tri lokacije u Budvi su, u bliskoj prošlosti, bile predmet brojnih istraga i sporova.

Marković: Opštini nijesu stigle krivične prijave i dokumenta

Potpredsjednik Opštine Budva i bivši predsjednik Skupštine Opštine Budva Veselin Marković kazao je „Vijestima“ da je „uvidom u dostavnu knjigu Skupštine opštine Budva utvrdio da dokumentacija o ovom slučaju i krivične prijave nijesu, nažalost, stigle do njih”.

“Zbog toga nije bilo reakcije Opštine Budva i moje kao predsjednika SO Budva. S obzirom na to da se radi o potencijalnoj šteti od više miliona eura i moguće krivične odgovornosti više lica, od kojih su neka bila visokopozicionirani funkcioneri lokalne uprave, Opština Budva ima nesporni interes da bude uključena u postupak koji će SDT u narednom periodu vjerovatno procesuirati. U tom našem radu veoma značajno bi bilo da nam se dostavi dosad prikupljena dokumentacija o predmetima krivičnih prijava”, zaključio je Marković.

Bonus video: