USSCG: Kekoviću zabranjeno da prisustvuje uredno najavljenom sastanku Sindikalne organizacije "Zelenila"

"Pitamo se zbog čega i kome smeta novoformirana sindikalna organizacija pri USSCG", kazali su iz te nacionalne sindikalne centrale

8127 pregleda 11 komentar(a)
Sastanak održali na ulici, Foto: USSCG
Sastanak održali na ulici, Foto: USSCG

Unija slobodnih sindikata (USSCG) je saopštila da je porti na ulazu u krug podgoričkog gradskog preduzeća "Zelenilo" zabranio generalnom sekretaru USSCG-a Srđi Kekoviću da prisustvuje "uredno najavljenom sastanku" Sindikalne organizacije "Zelenila", koja djeluje pri toj nacionalnoj sindikalnoj centrali.

Izvršni odbor USSCG-a je u saopštenju naveo da je portir, u prisustvu 29 članova novoformirane Sindikalne organizacije radnika "Zelenila", kazao da je Kekoviću ulazak zabranio izvršni direktor Petar Krivokapić, pozivajući se na interne procedure, to jest da Keković nije zatražio i dobio dozvolu ulaska na zakazani sastanak.

"Ovom prilikom želimo da izrazimo posebnu zabrinutost činjenicom da je tema današnje Skupštine novoformirane Sindiklane organizacije 'Zelenilo' bila posvećena upravo 'aktuelnim pritiscima koje trpe članovi' te novoformirane sindikalne organizacije", dodaje se.

Upitali su da li je moguće da novoizabrano političko rukovodstvo, "koje se zaklinje u socijalni djalog i evropski put Crne Gore", sprečava održavanje uredno najavljenog sindikalnog sastanka "zbog 'bizarnog' objašnjenja da nije ispoštovana interna procedura" najave prisustva Kekovića.

USSCG Zelenilo
foto: USSCG

"Pri tom postoje dokazi da je sastanak uredno najavljen i odobren, o čemu u prilogu saopštenja dostavljamo pisane dokaze. Inače, posebno naglašavamo, interna procedura u tom društvu do današnjeg sastanka nije postojala, ali su danas, po prvi put, uredno 'popisani' svi zaposleni koji su nakon svog redovnog radnog vremena došli da prisustvuju zakazanom sastanku, kao članovi naše sindikalne organizacije. Nažalost, sastanak smo morali održati na ulici što, samo po sebi, govori o evropskom kredibiltetu novoizabranog rukovodstva DOO 'Zelenilo'. Pitamo se zbog čega i kome smeta novoformirana sindikalna organizacija pri USSCG", navodi Izvršni odbor USSCG-a.

USSCG Zelenilo
foto: USSCG

Kazali su da će zbog današnjih dešavanja prvo tražiti objašnjenje od izvršnog direktora i uprave „Zelenila“, a da će, ukoliko do njega ne dođe, objašnjenje "zatražiti na većim" adresama.

Bonus video: