URA: Zašto je raspisivan fiktivni konkurs za bord EPCG-a, ako se za eksperte promovišu Mujovićevi drugovi

"Pokret Evropa sad je obećao građanima meritokratiju, a to obećanje su najbolje obesmislili oni sami, predlaganjem da se, kao njihov partijski kadar u Odboru direktora najveće energetske kompanije, nađe pripravnik iz porodične mesare", saopštila je URA

7979 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA kazao je da se nakon obećane meritokratije, "a zatim sprovođenja političkog revanšizma", postavlja pitanje po kojim principima i kriterijumima ministar energetike i rudarstva Saša Mujović bira članove Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) "iz reda tzv. eksperata".

"Zašto je na kraju uopšte i raspisivan fiktivni konkurs ako se za eksperte promovišu drugovi ministra Mujovića, koji su mu bili mentori, a koji nijesu ni državljani Crne Gore. Kao i to da li je ključni Mujovićev kriterijum pored drugarskih odnosa i to što se za eksperta promoviše i funkcioner bivšeg režima iz vremena premijera Duška Markovića i ministarke Dragice Sekulić, čiji pulen je bio i sam Mujović. Da li je presudan faktor i doprinos izgradnji minihidroelektrana i prijateljstvo sa njihovim vlasnicima, koji su uništili na desetine rijeka u Crnoj Gori", saopštila je URA.

Dodaju da je bilo za očekivati i da se javno objave planovi razvoja EPCG-a koje su ponudili svi prijavljeni kandidati i da se građani sami mogu uvjeriti da li su oni birani po struci ili je ministar Mujović "imao neke druge kriterijume, poznate njemu i njegovim nalogodavcima".

"Kao što premijer Spajić ponižava parlament koji ga je izabrao, ministar Mujović na sličan način ponižava Univerzitet Crne Gore, gdje se školovao i stekao sva zvanja, tako energetskoj zajednici Crne Gore pokazuje da ni na jednom fakultetu Univerziteta Crne Gore nema eksperta po mjeri ministra Mujovića i premijera Spajića. Da li je moguće da ni na Elektrotehničkom fakultetu, gdje je prvo bio prodekan, a zatim i dekan, u vremenu kada su Univerzitetom Crne Gore gospodarili Radmila Vojvodić i Duško Bjelica, nema ama baš niti jednog profesora koji ima znanja iz energetike i koji poznaje EPCG", navodi URA.

Kazali su da je Pokret Evropa sad obećao građanima meritokratiju, a da su to obećanje "najbolje obesmislili oni sami", predlaganjem da se kao njihov partijski kadar u Odboru direktora najveće energetske kompanije "nađe pripravnik iz porodične mesare".

URA je poručila da će nastaviti da "razotkrivaju sve prevare i sve zakulisne radnje", jer se, kako su kazali, ništa ne dešava slučajno.

Bonus video: