Prelević: Najnovije prijetnje o preuzimanju Luke Budva već viđene populističke političke igre

Ugovori koje Dukley Marina ima o korišćenju luke Budva su na punoj snazi do 2027. i mogu se raskinuti samo sudskom odlukom ili sporazumom sa Morskim dobrom. Ništa od toga ne postoji, i Dukley Marina je savjestan držalac i uredan korisnik marine"

11868 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Pravni zastupnik kompanije "Dukley Marina", advokat Dragan Prelević kazao je da su najnovije prijetnje o preuzimanju Luke Budva "već viđene populističke političke igre".

"Valjda je to običaj pred svaku turističku sezonu. Ugovori koje Dukley Marina ima o korišćenju luke Budva su na punoj snazi do 2027. i mogu se raskinuti samo sudskom odlukom ili sporazumom sa Morskim dobrom. Ništa od toga ne postoji, i Dukley Marina je savjestan držalac i uredan korisnik marine", kazao je Prelević.

On je reagovao na izjavu predsjednika Upravnog odbora JP "Morsko dobro" Blaža Rađenovića.

Kako je naglasio njegov klijent je bio spreman još prije godinu dana da postigne sporazum po kojem bi se isplatila samo njegova oprema koja je u marini, a ostalo rješavalo na sudu.

"Do tog sporazuma na žalost nije došlo zbog problema u Morskom dobru i Opštini. Svaki akt usmjeren na nasilno preuzimanje savjesne državine mog klijenta ili imovine je krivično djelo. To odlično znaju svi u Morskom dobru i Opštini ali ovim putem ih još jednom na to upozoravam. Zbog građana i novih klijenata luke Budva ponavljam da cjenovnik vezova u luci svake godine određuje Morsko dobro a da je Dukley Marina zakoniti operater Luke Budva koja svih ovih godina funkcioniše besprekorno, uprkos tome što je predmet politikantskih ambicija", zaključio je Prelević.

Bonus video: