Martinović i počasni konzul: Važno je uspostavljanje redovnih letova između Hamburga i Crne Gore

Martinović je kazao da je 44. Vlada snažno posvećana i radi ka ispunjenu EU ciljeva i da svako odstupanje od tog cilja znači odstupanje od procesa koji su krenuli u dobrom pravcu

5821 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ekologije, turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo ekologije, turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera
Ažurirano: 05.03.2024. 20:09h

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović kazao je da je važno stimulisanje crnogorske turističke privrede na partnerstva sa privredom hamburške regije, navodeći da je za Crnu Goru Hamburg važan kao tržište visokoplatežnih turista.

Martinović je to kazao na sastanku sa počasnim konzulom Crne Gore u Hamburgu Perom Vitenom.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Ministarstva turizma, ekologije, održan u okviru Martinovićeve posjete Sajmu turizma u Berlinu, gdje predvodi delagaciju Crne Gore.

“Na sastanku je istaknuto jačanje partnerskih odnosa između Crne Gore i Njemačke, kao i u promocija turizma i ekonomske saradnje između dvije zemlje”, kaže se u saopštenju.

Martinović je kazao da je 44. Vlada snažno posvećana i radi ka ispunjenu EU ciljeva i da svako odstupanje od tog cilja znači odstupanje od procesa koji su krenuli u dobrom pravcu.

Kako se navodi, Viten je izrazio podršku u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU) i dodao da je Crna Gora primjer svim ostalim državama koje teže ulasku u EU.

Viten je naglasio da je sajam u Berlinu i učešće Crne Gore na tom događaju značajno, dodajući da su potrebne direktne avio linije koje bi dodatno promovisale Crnu Goru kao turističku destinaciju.

Na sastanku je posebno istaknuto da je važno uspostavljanje redovnih letova između Hamburga i Crne Gore, kojih tokom prošle godine nije bilo.

“Martinović je potvrdio strateško partnerstvo između Crne Gore i Njemačke, ističući važnost Hamburga kao tržišta visokoplatežnih turista i stimulisanja crnogorske turističke privrede na partnerstva sa privredom hamburške regije, te bolju promociju od strane Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija u ovom dijelu”, kaže se u saopštenju.

Viten je pozvao Martinovića i delegaciju da budu gosti na sajmu u Hamburgu.

Bonus video: