Vlada: Konekcija sa Italijom najbolje rješenje za povezivanje tržišta električne energije

Ministarstvo energetike i rudarstva zaduženo da preduzme neophodne aktivnosti u cilju povezivanja crnogorskog dan-unaprijed tržišta električne energije sa tržištem električne energije Italije

2493 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Vlada je usvojila danas Informaciju o aktivnostima za povezivanje crnogorskog dan-unaprijed tržišta električne energije na jedinstveno evropsko energetsko tržište.

U Informaciji se naglašava da je kao najbolje rješenje za direktno povezivanje lokalnog tržišta električne energije sa evropskim putem konekcije sa Italijom koja, kao zemlja Evropske unije, ima primijenjeno evropsko zakonodavstvo.

Iz Vlade je saopšteno da je, tim povodom, zaduženo Ministarstvo energetike i rudarstva da preduzme neophodne aktivnosti u cilju povezivanja crnogorskog dan-unaprijed tržišta električne energije sa tržištem električne energije Italije.

Vlada je usvojila Informaciju o rezultatima emisije obveznica na međunarodnom tržištu i transakcije unakrsnog valutnog svopa u ovoj godini.

Navodi se da je Vlada ovlastila ministra finansija Novicu Vukovića da potpiše sve dokumente koji su neophodni za zaključenje emisije obveznica na međunarodnom tržištu i transakcije unakrsnog valutnog svopa.

Bonus video: