Autobuska u Igalu do ljeta 2025.

Iz Opštine Herceg Novi kažu da će projekat ukupno koštatu 9,5 miliona eura, a da će do kraja godine biti završeno 80 odsto radova

3932 pregleda 2 komentar(a)
Stanje na gradilištu početkom februara: Igalo, Foto: Opština Herceg Novi
Stanje na gradilištu početkom februara: Igalo, Foto: Opština Herceg Novi

Na novoj autobuskoj stanici u Herceg Novom za sada je završena trećina radova, a kraj izgradnje ovog 9,5 miliona eura vrijednog projekta očekuje se do ljetnje turističke sezone 2025.

Izvođač radova je kompanija “Entext inženjering” koja istovremeno gradi i pristupni put na ovoj lokaciji. Iz kabineta predsjednika Opštine Stevana Katića “Vijestima” su kazali da radovi na oba projekta idu po ugovorenoj dinamici.

Oni su naveli da očekuju da će se tokom ove godine završiti 80 odsto radova, a ostatak do marta 2025. kada je po ugovoru i planiran završetak posla. U međuvremenu očekuju raspisivanje tendera za opremanje stanice, a procedura bi kako kažu, trebalo da bude završena do jeseni ove godine.

“To je projekat koji realizujemo u saradnji sa Upravom za kapitalne projekte jer je ta stavka dodatno ušla u kapitalni budžet države za 2024. godinu. Opremanje počinje u 2025. godini i odvijaće se paralelno sa završetkom radova na autobuskoj stanici. Očekujemo da će kompletan projekat izgradnje autobuske stanice biti završen do početka glavne turističke sezone 2025. godine”, kazali su iz Opštine.

Rok za završetak izgradnje autobuske je bio je 20 mjeseci, dok je za pristupnu saobraćajnicu do juna ove godine. Radovi na stanici su započeti u junu prošle godine.

Iz Opštine su kazali da je završena većina temeljne ploče za glavnu zgradu, da su stubovi spremni za betoniranje, te da su na aneksu već završeni grubi građevinski radovi.

Iz ove lokalne samouprave su istakli da je faza izgradnje autobuske stanice vrijedna oko 5,7 miliona eura, dok opremanje i uređenje terena košta oko tri miliona, a saobraćajnica oko 800.000 eura. Dodali su da se kroz saobraćajnicu koja se nadovezuje na naselje Šištet - Bare, radi i treći projekat, odnosno postavlja kanalizacioni kolektor, kojim će se obuhvatiti gornji dio naselja Gomila i riješiti veliki ekološki problem.

Bonus video: