Božović: "Impregnacija drveta" još jedno svjedočanstvo bezobzirne privatizacije, SDT hitno da preispita slučaj

"Poslije 30 godina imamo obavezu da ispravimo nepravdu i pokažemo odgovornost prema građanima Crne Gore koji su previše dugo trpjeli pod teškom rukom korupcije i kriminala bivšeg DPS režima", kazao je poslanik

3859 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Poslanik SNP-a u Skupštini Crne Gore Bogdan Božović kazao je da zahtijeva od Specijalnog državnog tužilaštva da hitno preispita slučaj kompanije "Impregnacija drveta" Ad Kolašin, za koju je kazao da je još jedno svjedočanstvo o posljedicama bezobzirne privatizacije od strane prethodnog DPS režima.

"Teško breme odbačenih radnika, koji su ostali bez posla, otpremnina, a na kraju i bez stambenog rješenja, padaju na dušu onih koji su bili vođeni isključivo ličnim interesima i ličnim bogaćenjem. Čak je onaj loš SDT pokrenuo istragu o ovom slučaju, ali naravno slučaj je završio negdje zaboravljen i izgubljen", ukazao je Božović i podsjetio da je tako 34 radnika prepušteno zaboravu.

"Svi oni su prinudno penzionisani sa minimalnom penzijom, bez pristupa sredstvima koja su decenijama ulagali. Ova privatizacija, kao i mnoge druge koje je sprovodio bivši korumpirani režim DPS-a, direktna je posljedica zloupotrebe državnih resursa i prevara, gdje su radnici žrtvovani za brzu i nepravednu dobit novog vlasnika koji nije ispunio svoje obaveze u pogledu investicija", izjavio je poslanik.

Božović je od SDT-a zatražio hitno preispitivanje ovog, ali i svih drugih slučajeva pljačkaške privatizacije i zaštitu prava radnika.

„Ovaj slučaj, kao i drugi slični slučajevi nisu samo pitanje novca, ovo je pitanje dostojanstva, socijalne pravde i poštovanja prema ljudima koji su gradili ovu zemlju. Poslije 30 godina imamo obavezu da ispravimo nepravdu i pokažemo odgovornost prema građanima Crne Gore koji su previše dugo trpjeli pod teškom rukom korupcije i kriminala bivšeg DPS režima“, poručio je on.

Bonus video: