Rađenović: Odović i Spajić obmanuli zakupce morskog dobra

"Naime, značajan broj zakupaca privremenih objekata koji su bili ucrtani u plan i program za period od 2019. do 2023. i imali potpisane ugovore za prethodnu sezonu ove godine neće biti u prilici iz razloga što im je iz programa privremenih objekata od strane ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine na čijem je čelu Janko Odović izbrisane lokacije"

11330 pregleda 23 reakcija 21 komentar(a)
Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Rađenović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović optužio je ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića i premijera Milojka Spajića da su obmanuli zakupce morskog dobra.

“Obmanama od strane Vlade Crne Gore i našeg resornog ministra nikad kraja. Još jedan u nizu javno iznijetih stavova da će se aneksirati svim zakupcima u zoni morsko dobra ugovori pokazao se neistinitim. Naime, značajan broj zakupaca privremenih objekata koji su bili ucrtani u plan i program za period od 2019. do 2023. i imali potpisane ugovore za prethodnu sezonu ove godine neće biti u prilici iz razloga što im je iz programa privremenih objekata od strane ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine na čijem je čelu Janko Odović izbrisane lokacije", saopštio je Rađenović.

On je naveo da je razlog za ovakav način pravljenja selektivnog plana i programa nikom ne može biti jasan jer se radi o klasičnoj diskriminaciji i sprovođenju samovolje 44. Vlade Crne Gore Milojka Spajića i ministra Janka Odovića.

"Ovakvim radnjama doprinose ugrožavanju turističke sezone i šalju poruku da im jedna od glavnih privrednih grana od koje treba da se prihoduje preko milijardu eura nije prioritet. Još nemamo tačan broj izbrisanih privremenih objekata iz plana jer na sajtu Vlade Crne Gore još nije objavljeno. Ono što znam za sad jeste da zakupci plaža ovaj problem neće imati ali zakupci privremenih objekata hoće i zbog toga očekujemo odgovornost prvenstveno ministra Odovića ali i premijera Spajića", zaključuje Rađenović.

Bonus video: