Monteput: Tag uređaji za elektronsku naplatu putarine deset eura do 30. septembra

Dodaje se i da je promijenjen iznos minimalne uplate na korisnički račun, koji sada za pravna i fizička lica iznosi 20 eura.

12666 pregleda 61 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Monteput
Foto: Monteput

Monteput kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine, koji će koštati deset eura tokom akcije do 30. septembra, saopšteno je iz te kompanije. Dodaje se i da je promijenjen iznos minimalne uplate na korisnički račun, koji sada za pravna i fizička lica iznosi 20 eura.

„Naš cilj je da povećamo broj korisnika elektronske naplate putarine, a time i kvalitet usluge koju pružamo. ENP korisnici putarinu plaćaju na jedostavniji i brži način, bez zaustavljanja. Uz to ovakav model plaćanja putarine je i povoljniji jer ENP korisnici ostvaruju popust, pa svaki prolazak plaćaju 10% manje“, rekao je izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić.

Kako se navodi u saopštenju Monteputa, korisnici koji žele da koriste ENP mogu da popune zahtjev za registraciju lično na prodajnim mjestima, pošalju potrebne podatke na e-mail enp@monteput.me ili popune onlajn formu na sajtu Monteputa.

Za fizička lica potrebni su sljedeći podaci: ime i prezime korisnika, JMB ili br.lične karte/pasoša, kontakt podaci (adresa stanovanja, broj telefona i e-mail adresa), kategorija vozila za koje se tag uređaj kupuje. Za pravna lica potrebno je navesti: naziv privrednog društva, adresu, PIB i PDV privrednog društva, kao i kategoriju vozila za koje se tag kupuje.

Ukoliko podnosilac zahtjeva nije siguran kojoj kategoriji pripada vozilo potrebna je slika saobraćajne dozvole, a u nekim slučajevima i fotografije vozila sa prednje i bočne strane.

Iz Monteputa su saopštili da je tag moguće kupiti i dopuniti na sljedećim lokacijama: Uprava Monteputa (Ulica Avda Međedovića br. 130, Podgorica, radnim danima od 7:30 h -17); Komandni centar tunela Sozina (radnim danima od 8 h do 16 h, a nakon toga u Naplatnom centru Sozina od 16 h do 8h kao i vikendom 24 h). U naplatnom centru Mateševo tag je moguće kupiti i dopuniti 24 h.

elektronska naplata putarine
foto: Monteput

Navodi se i da sa tag uređajem korisnici Monteputa mogu koristiti usluge ENP i u Srbiji.

"Potrebno je da posjete sajt Toll For All i da se registruju OVDJE i mogu nesmetano da prolaze kroz sve naplatne stanice u Srbiji bez zaustavljanja i putarinu plaćaju elektronski. Važno je da korisnici znaju da je plaćanje putarine u Srbiji vezano je za platnu karticu (koju su unijeli prilikom registracije), a ne za korisnički račun koji ENP korisnici imaju u Monteputu.

Na ovaj način ENP korisnici ostvaruju i povoljnosti koje pruža JP Putevi Srbije, odnosno imaju 6% popusta na putarinu", zaključuje se u saopštenju Monteputa.

Bonus video: