Odović: Žičara će obogatiti turističku ponudu Crne Gore

"Proširenjem žičare do Cetinja otvaraju se nova vrata turističkim mogućnostima, što će značajno doprinijeti ekonomskom razvoju i promociji kulturnog nasljeđa i Kotora i Cetinja", rekao je ministar

7762 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Odović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Odović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Žičara Kotor - Lovćen, kao ključni dio turističke infrastrukture, ne samo da će olakšati pristup planinskim područjima i omogućiti posjetiocima da uživaju u prelijepim pejzažima, već će doprinijeti i ekonomskom rastu regiona, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

On je, zajedno sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem, i izvršnim direktorom kompanije Žičara Kotor - Lovćen Markom Cusom, prisustvovao otvaranju sezone na žičari Kotor-Lovćen.

"Mnogi su sumnjali da će žičara biti spremna prvog maja - ipak je otvorena. Govorili su i da plaže neće biti spremne za predstojeću sezonu - e pa spremne su. Dakle, Vlada Crne Gore i ovo Ministarstvo rade da turistička sezona bude realizovana u svakom pogledu", kazao je Odović, kako je saopštilo Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

On je istakao da će rezultati rada Vlade biti "izvor ponosa za svakog građanina", jer "svaki napor usmjeren ka dobrobiti Crne Gore i njenih građana donosi korist cjelokupnom društvu".

Odović je takođe naglasio "sveobuhvatan značaj" žičare i dodao da će ona obogatiti turističku ponudu Crne Gore.

Posebno je istakao da će žičara imati višestruki značaj, ne samo za turiste koji dolaze u Crnu Goru, već i za lokalno stanovništvo. "Proširenjem žičare do Cetinja otvaraju se nova vrata turističkim mogućnostima, što će značajno doprinijeti ekonomskom razvoju i promociji kulturnog nasljeđa i Kotora i Cetinja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: