Marković: Andrijevica može poslužiti kao primjer ostalim opštinama

„To je jedna od Opština koja se odgovorno odnosi prema svom i državnom novcu. Zato će svaka vaša inicijativa biti u Vladi pažljivo razmotrena, a svaki održivi projekat na sjeveru podržan“, poručio je Marković
88 pregleda 1 komentar(a)
Duško Marković, rukovodstvo opštine Andrjevica, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, rukovodstvo opštine Andrjevica, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 16.07.2018. 10:48h

Vlada će pažljivo razmotriti i podržati sve razvojne projekte u sjevernom regionu Crne Gore, za šta Andrijevica može poslužiti kao primjer ostalim opštinama, saopštio je premijer Duško Marković.

On je kazao da rukovodstvo Opštine Andrijevica, sa čijim se predsatvnicima sastao, već inicira projekte turističke valorizacije resursa za period kada bude nastavljena gradnja autoputa prema sjeveru.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Marković čestitao građanima i rukovodstvu Andrijevice Dan Opštine i dodao da se, od njihovog prošlogodišnjeg viđenja, u tom gradu događaju samo pozitivne stvari.

„To je jedna od Opština koja se odgovorno odnosi prema svom i državnom novcu. Zato će svaka vaša inicijativa biti u Vladi pažljivo razmotrena, a svaki održivi projekat na sjeveru podržan“, poručio je Marković.

Predsjednik Opštine Andrjevica, njene Skupštine i glavni menadžer, Srđan Mašović, Slavko Stijović i Miodrag Ivanović, informisali su Markovića o radu te lokalne uprave koja, kako su kazali, sve obaveze izmiruje pravovremeno i u skladu sa propisima.

Oni su dodali da je fokus rukovodstva na razvojnim projektima, posebno u oblastima energetike, turizma, drvoprerade i voćarstva.

Predstavnici Opštine su podsjetili da su završeni radovi na tri mini hidroelektrane, a da su radovi u toku na još šest, od kojih je jedna opštinska. Ta mini hidroelektrana bi, kako su naveli, lokalnoj zajednici trebalo da donosi oko 300 hiljada eura godišnje.

Bonus video: