Marković: Crna Gora danas kao članica NATO šalje pozitivan signal svjetskoj poslovnoj zajednici

Govoreći o hotelu "Maestral" i njegovim vlasnicima, premijer je rekao da Vlada cijeni napor, povjerenje i partnerstvo kompanije Monte Rock – vlasnika hotela "Maestral", koja nije čekala međunardnu verifikaciju mogućnosti Crne Gore već je sa partnerima prisutna u Crnoj Gori duže od decenije
17 komentar(a)
Duško Marković, Pol Pua, Petros Statis, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Pol Pua, Petros Statis, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.07.2017. 09:35h

Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je sinoć da je Vlada Crne Gore snažno opredjeljena i posvećena brzoj i kvalitetnoj valorizaciji potencijala naše zemlje, prije svega onih u turizmu i da je zbog toga neophodno jačanje institucija, uspostavljanje vladavine prava i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Marković je sinoć otvorio u Pržnom obnovljeni hotel "Maestral", a vrpcu su zajedno sa predsjednikom Vlade presjekli suvlasnici hotela Petros Statis i Pol Pua.

"Odlučni smo da uporedo sa tim u Crnoj Gori obezbjedimo prijateljsko investiciono okruženje, koje treba da podstakne rast ekonomije, razvoj i nova radna mjesta. Želimo, da sa investitorima i njihovim ulaganjima dobijemo ono što nam je prijeko potrebno: znanje i sposobnost da kvalitetnije upravljamo našim potencijalima. Crna Gora danas kao članica NATO, šalje pozitivan signal svjetskoj poslovnoj zajednici da je ona odredište gdje treba uložiti novac i pokrenuti biznis, potvrđujući da se radi o državi čiji je politički, pravni, ekonomski i demokratski kapacitet verifikovan na adresama najrazvijenijih zemalja svijeta", rekao je Marković na svečanosti otvaranja obnovljenog hotela "Maestral".

On je dodao da Crna Gora ima ogromne mogućnosti za razvoj visokokvalitetnog turizma i da je na listama renomiranih svjetskih turističkih organizacija svrstana u sam vrh prognoziranog turističkog i ekonomskog rasta za naredni period.

Govoreći o hotelu "Maestral" i njegovim vlasnicima, premijer je rekao da Vlada cijeni napor, povjerenje i partnerstvo kompanije Monte Rock – vlasnika hotela "Maestral", koja nije čekala međunardnu verifikaciju mogućnosti Crne Gore već je sa partnerima prisutna u Crnoj Gori duže od decenije.

"Crna Gora je danas prestižna turistička destinacija, jedna od najatraktivnijih na cijelom Mediteranu, a hotel "Maestral" u Evropi i šire prepoznat je kao jedan od simbola turističke Crne Gore. Noćas ga vidimo u novom sjaju i kao prestižni primjer graditeljstva na Crnogorskom primorju, nesporne arhitekturne i geografske osobenosti, istovremeno kao i najbolju potvrdu Crne Gore i njenih investicionih mogućnosti", kazao je Marković.

On je je podsjetio da je Monte Rock grupa u prethodne dvije godine uložila 50 miliona eura u kupovinu i adaptaciju hotela "Maestral", a da je firma Adriatic Properties, kao dio ove investicione grupe, u proteklih 10 godina realizovala investicije u iznosu većem od 150 miliona eura.

"Na taj način, naši partneri su snažno doprinijeli dostizanju internacionalnih standarda u oblasti hotelijerstva i održivog razvoja", rekao je Marković čestitajući vlasniku na dobro obavljenom poslu obnove hotela.

Marković je pozvao prisutne ličnosti iz svjeta biznisa da ulažu u Crnu Goru rekavši da je cilj da zajedno izbrusimo ovaj dragulj Evrope na dobrobit svih.

"Vlada je spremna za taj poduhvat", zaključio je Marković.

Bonus video: