Budvanska rivijera za pola godine ostvarila 150 hiljada noćenja

Kako navode iz Službe za informisanje, predsezonski period je na samom početku bio u znaku dolazaka turista sa tržišta zapadne i sjeverozapadne Evrope, a tokom maja i juna mjeseca evedentiran je veliki broj manifestacija sportsko-rekreativnog i naučnog karaktera
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2017. 13:25h

Budvanska rivijera za pola godine ostvarila 150 hiljda noćenja

Lanac hotela Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ za proteklih šest mjeseci ostvario je 150 hiljada noćenja, što je čak za 23 odsto veći promet u odnosu na isti period lani.

To je saopšteno iz Službe za informisanje Hotelske grupe. Oni navode da je najveće povećanje broja noćenja i to za 41 odsto ostvareno u luksuznom dijelu Turističkog naselja Slovenska plaža.

"Polugodišnji presjek pokazuje dominantno učešće gostiju sa tržišta Rusije koji su sa preko 44 hiljade noćenja ostvarili povećanje u odnosu na prvih šest mjeseci 2016. za šest odsto. Na drugoj poziciji je tržište Francuske koje u odnosu na sva tržišta Zapadne Evrope ove godine bilježi najveći procentualni pomak, i to za 26 odsto. U predsezonskom periodu su i tržišta Regiona pozitivno odreagovala na ponudu Hotelske grupe, pa je tako Srbija visokopozicionirano emitivno tržište sa povećanjem obima prometa za 32 odsto u odnosu na sezonu 2016. Sa nešto manjim brojem noćenja ali isto sa povećanjem 26 odsto u odnosu na uporedni prošlogodišnji period je i tržište Bosne i Hercegovine.Raduje činjenica da su značajnije povećanje prometa u predsezonskom periodu ove turističke godine ostvarila tržišta koja su velikim dijelom bila predmet marketinške kampanje i napora da se pojedine emitivne zone reaktiviraju i ponovo budu dio turističkog prometa u Crnoj Gori.Tako su tržišta Danske, Engleske, Finske, Norveske, Njemacke, Poljske i Švedske ostvarile povećanje prometa u poređenju sa prošlom godinom koje kod pojedinih emitivnih zona prevazilazi dvocifreno procentualno povećanje“, ističu u HG „Budvanska rivijera“

Kako navode, predsezonski period je na samom početku bio u znaku dolazaka turista sa tržišta zapadne i sjeverozapadne Evrope, a tokom maja i juna mjeseca evedentiran je veliki broj manifestacija sportsko-rekreativnog i naučnog karaktera.

"U junu je u svim hotelima kompanije realizovano preko 96 hiljada noćenja sa povećanjem u odnosu na prošlu godinu za 11 odsto. Šesti mjesec je u Hotelskoj grupi protekao u znaku masovnijih MICE rezervacija.Tako je u Turističkom naselju Slovenska plaža održano Evropsko prvenstvo mladih u šahu, koje je okupilo preko 500 mladih šahista. Turističko naselje je istovremeno po drugi put bilo domaćin Naučne konferencije radioaktivnih istraživanja sa 300 učesnika. U hotelu Mogren je takođe tokom juna mjeseca u organizaciji Mašinskog fakulteta iz Podgorice održan seminar pod nazivom Kodip; dok je u hotelu Palas tradicionalno već u organizaciji Univerziteta Crne Gore i foruma univerzitetskih profesora i istraživača Crne Gore održan naučni skup sa dva instituta Ruske akademije nauka," kazali su iz hotelske grupe.

Kako dodaju, ovih dana se u organizaciji Svjetske festivalske Asocijacije, drugu godinu za redom u turističkom naselju Slovenska plaža održava Festival internacionalnog folklora koji je okupio folklorne sastave iz Rusije, Ukrajine, Moldavije, Rumunije, Bugarske, Poljske.

"Od 1. jula turistička privreda je ušla u period visoke turističke sezone koji u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera protiče u znaku visoke procentualne popunjenosti hotelskih kapaciteta“, ističu u ovoj kompaniji.

Iako možda netipično za ovaj dio turističke sezone, kako dodaju, u Slovenskoj plaži se ovih dana u organizaciji Centra za prava deteta iz Srbije sprovodi projekat uz podršku Swedish Development Aid posredstvom Save the Children International, kao i Konferencija na temu Novi trendovi u obrazovanju.

Hotelska grupa Budvanska rivijera je trenutno domaćin za 3.492 gosta, a tokom jula je već realizovano preko 13 hiljada noćenja.

Galerija

Bonus video: