Prodaja hotela "Riviera" zakazana za 11. jul

Predsjednik sindikalne organizacije Obrad Kišić kaže da je situacija i dalje neizvjesna, te da ih niko ni o čemu ne obavještava
122 pregleda 0 komentar(a)
hotel Riviera, Foto: Slavica Kosić
hotel Riviera, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.07.2017. 14:06h

Prodaja hotela Riviera u Njivicama, procjenjenog na 7,950 hiljada eura, zakazana je za 11. jul u kancelariji javne izvršiteljke Jasminke Bajović u Herceg Novom.

Zbog nemogućnosti da Hypo Alpe-Adria Banci vraćaju kredit, vlasnici su ostali bez založenog hotela Riviera, a dug je preuzela austrijska Heta Asset Resolution.

Richard Portugais, direktor kompanije Riviera Menagment and Development Resort - RMDR doo, obavijestio je zaposlene 6. marta da će hotel u Njivicama biti zatvoren, a da su “svi radnici oslobođeni radnih dužnosti i slobodni da odu kući bez novčanih naknada, radi teške finansijske situacije”.

Ocjenjujući da je takva “odluka” neutemeljena u zakonima Crne Gore, zaposleni su nastavili da dolaze na posao. O svemu su obavijestili Uniju sindikata čiji su član, Ministarstvo rada, radnu i finansijsku inspekciju., a vlasnika firme Riviera Menagment and Development Resort - RMDR doo, su tužili zbog neisplaćenih zarada od početka godine i bez uplaćenih poreza i doprinosa.

Predsjednik sindikalne organizacije Obrad Kišić kaže da je situacija i dalje neizvjesna, te da ih niko ni o čemu ne obavještava.

“Dolazili su neki ljudi da razgledaju hotel, čuli smo da su to predstavnici banke koja je HETI povjerila prodaju , ali se nama niko ne obraća i mi malo toga znamo”, kaže Kišić.

Radnici na posao dolaze svaki dan i i koliko-toliko vode računa o hotelu. Očiste okoliš, i trude se da niko ne uvlašćen ne ulazi u objekte. Međutim kada oni, po isteku radnog vremena napuste hotel, objekti ostaju bez zaštite. Dvije zgrade su otvorene, a dvije renovirane vile su još pod ključe. Isljučeni su voda i struja. Obijene su prostorije kod fitness sale i red bara, a dosta inventara je pokradeno. Mještani kažu da su u kasnim noćnim satima viđali kombije, čak i registracija van Herceg Novog koji su ulazili u krug hotela i poslije nekoliko sati, najvjerovatnije natovareni ukradenim stvarima, odlazili.

Hotel zbog sistemskog neodržavanja, propada. Zelene površine oko hotela su zarasle, a mnoge biljke su osušene. Voda iz bazena je ispražnjena na zahtjev mještana, jer je prijetila zaraza. Iako na hotelskoj plaži ima kupoača ona se ne održava, a plažni mobilijar je ili pokraden ili polomljen.

Hotelski kompleks vlasništvo HTP Boka kupila je 2004 godine izraelska kompanija JT Investment sa sjedištem u Hong Kongu za 1,2 miliona eura. Prema tvrdnjama vlasnika u renoviranje je utrošeno 15 miliona eura, mahom kreditnih sredstava, nekoliko puta više od ugovorenih obaveza. Dobri poznavaoci prilika više puta su izrazili sumnju da je vrijednost radova uveličana najmanje dva puta.

Bonus video: