Skupština akcionara CGES: Bracanović na čelu borda

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora CGES-a za zamjenika predsjednika ovog tijela izabran je predstavnik Terne Tiziano Ceccarani, saopšteno je iz CGES-a.
94 pregleda 0 komentar(a)
CGES, Foto: Zoran Đurić
CGES, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.06.2017. 18:55h

Za novog predsjednika odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) juče je izabrana Vesna Bracanović . Ona će na toj funkciji zamijeniti Dragana Laketića.

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici Odbora direktora CGES-a za zamjenika predsjednika ovog tijela izabran je predstavnik Terne Tiziano Ceccarani, saopšteno je iz CGES-a.

Prethodno je juče održana osma redovna Skupština akcionara CGES-a, na kojoj je izabran Odbora direktora, koji čine predstavnici Vlade Vesna Bracanović , Tamara Ivković, Zoran Miljanić i Zoran Rakočević. Ivković i Miljanić su novi članovi umjesto Laketića i Igora Noveljića. Predstavnici Terne su Ceccarani i Carlo Crea, a Elektromreže Srbije (EMS) Jelena Matejić.

Na Skupštini je donijeta odluka o kreditnom zaduženju za finansiranje izgradnje energetske infrastrukture za projekat Luštica i usvojeni izvještaji o poslovanju za prošlu godinu. Odlučeno je da se neto dobiti iz 2016. od 2.436.226 kumulira sa neraspoređenom.

Država je vlasnik 55 odsto CGES-a, Terna 22 odsto, a EMS deset odsto.

Bonus video: