Brković isplatio dvije od pet plata

"Vijestima" je rečeno da je Brković radnicima uplatio minimalne zarade u iznosu od 193 eura, odnosno da su dobili po 386 eura za dva mjeseca
54 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2017. 07:04h

Zaposleni u pilani pljevaljske “Vektre Jakić” juče su prekinuli štrajk, nakon što im je vlasnik kompanije Dragan Brković uplatio dvije od pet zaostalih zarada.

Četdesetak radnika desetak dana nije dolazilo na posao tražeči od Brkovića da im uplati makar dvije zarade. Zbog štrajka zaposlenih, proizvodnja u ključnom pogonu “Vektre Jakić” bila je obustavljena.

Štrajk su juče prekinuli i vozači koji rade na dovozu građe iz šume, nakon što su im uplaćene dvije zarade. Oni su ranije najavljivali da to neće uraditi dok Brković u potpunosti ne izmiri dugovanja.

"Vijestima" je rečeno da je Brković radnicima uplatio minimalne zarade u iznosu od 193 eura, odnosno da su dobili po 386 eura za dva mjeseca.

Radnici su kazali da su Brkovića upozorili da će za sedam dana opet obustaviti rad, ukoliko im ne izmiri još dvije plate. Vozači su mu navodno ostavili rok do 1. jula da im isplati zaostale zarade.

Zaposlenima u ostalim pogonima koji nisu bili u štrajku, Brković nije uplatio nijednu zaradu, rečeno je “Vijestima”.

Novac navodno nije uplaćen ni radnicima Peletare kojima je nedavno Brković uručio rješenja o prestanku radnog odnosa. On ih je otpustio nakon što su tražili da im isplati makar dvije od pet zarada koliko im duguje. Brković pak tvrdi da je to uradio nakon što su odbili da izvrše radne obaveze.

Radnici su Osnovnom sudu u Pljevljima podnijeli dvije odvojene tužbe protiv kompanije - zbog nezakonitog raskida radnog odnosa i neisplaćenih zarada za pet mjeseci. Osim zarada, zasposleni tužbom traže da im se isplati i prekovremeni rad. Tvrde da su dobijali samo fiksnu zaradu u iznosu od 300 eura, bez obzira što su često i prekovremenu radili.

Bonus video: