Od Brkovića traže dug od 350 hiljada eura

Vlasnici preduzeća angažovanih na sječi i vuči drveta za potrebe preduzeća “Vektra Jakić” upozoravaju da neće dozvoliti kamionima “Vektre Jakić” izvoz građe iz kruga fabrike sve dok im se ne isplati novac
0 komentar(a)
Kamioni Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Kamioni Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.05.2017. 19:28h

Vlasnici preduzeća angažovanih na sječi i vuči drveta za potrebe preduzeća “Vektra Jakić” blokirali su kapiju fabrike, tražeći od vlasnika Dragana Brkovića da im isplati dugovanja.

Oni upozoravaju da neće dozvoliti kamionima “Vektre Jakić” izvoz građe iz kruga fabrike sve dok im se ne isplati novac. Kažu da pristaju da im se umjesto novca zaostali dug izmiri u rezanoj građi.

Tvrde da im Brković duguje više od od 350.000 eura, od čega se većina odnosi na 2015. godinu, a dio na prethodnu. Ističu da im je Brković u više navrata obećao da će im isplatiti dug, ali da nijedan rok nije poštovao.

“U četvrtak nam je obećao da će nam 156.000 eura uplatiti do danas, ali on to nije uradio. Tada smo najavili da ćemo blokirati izvoz građe ukoliko nam novac ne bude uplaćen”, rekao je Žarko Laketić, vlasnik firme AS promet.

Novac potražuju i preduzeća “Bor komerc“ ,“Živas“, „NS komerc“ i „Talić“

“Svakodnevno smo pritisnuti obavezama prema radnicima, dobavljačima i državi... Nećemo dozvoliti da i jedna daska ode iz kruga dok nam se ne isplati zarađeni novac. Ako nije moguće da nam isplate novac, neka nam obezbijede dasku, jer je to predviđeno ugovorima”, kazao je Laketić, koji tvrdi da mu Brković duguje oko 60.000 eura.

Vlasnici firmi i prošle godine su bili primorani da na isti način dođu do potraživanja.

Bonus video: