Radnici Riviere traže da ih ministri informišu o vlasniku

0 komentar(a)
hotel Riviera, Foto: Slavica Kosić
hotel Riviera, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.04.2017. 18:16h

Radnici hotela Riviera Njivice uputili su pismo ministrima održivog razvoja i turizma i finansija Pavlu Raduloviću i Darku Radunoviću i zatražili informacije o statusu preduzeća Riviera Management and development resort (RMDR).

Radnici ministre pitaju koji je trenutni pravni status tog hercegnovskog preduzeća, kao i ko je vlasnik imovine nekadašnjeg hotela Riviera Njivice.

"Da li je pokrenut stečaj zbog dugovanja prema državi, Opštini Herceg Novi ili dobavljačima? Da li je država, odnosno resorno Ministarstvo, u komunikaciji sa vlasnikom hotela? Čemu možemo da se nadamo kad je u pitanju ostvarivanje naših zakonima predviđenih prava", pitali su radnici.

Oni podsjećaju da su dobili dopis o prestanku radnog odnosa 6. marta ove godine. Dodaju da je to urađeno bez plaćanja zaostalih obaveza, povezivanja radnog staža, a radnicima nijesu dostavljene ni radne knjižice.

Kažu da je hotelu isključena voda, telefon, ubrzo će i struja, a obezbjeđenje je napustilo radna mjesta 31. marta zbog duga prema kompaniji.

Zbog toga su radnici, kako navode, odlučili da u smjenama brinu o imovini, dok ne dobiju rješenje za novonastalu situaciju.

Bonus video: