Stanić: Vlada nastavlja politiku raspodaje državne imovine

On je rekao da Budvanska rivijera posjeduje osam hotela od kojih je polovina sa četiri zvjezdice
79 pregleda 8 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: SDP
Mirko Stanić, Foto: SDP
Ažurirano: 23.02.2017. 12:02h

Vlada uvrštavanjem Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera u plan privatizacije za ovu godinu pokazuje namjeru za nastavak politike raspodaje državne i narodne imovine, ocijenio je portparol Socijaldemokratske partije (SDP), Mirko Stanić.

“Sporna je i namjera da se restrukturira kompanija, jer ukoliko bi se radila po takozvanom 'asimetričnom' modelu, koji je ranije predlagan, najviše posla bi imalo tužilaštvo koje bi se bavilo privrednim kriminalom”, naveo je Stanić u saopštenju.

Da u Vladi, kako je rekao, o turizmu išta znaju, ostavili bi u državnom vlasništvu najveću turističku kompaniju, koja svake godine pravi sve veći profit.

“Profit, koji bi bio značajniji da nije spoznorisanja sporstkih i kulturnih manifestacija, ostvaren je uz plaćanje svih poreskih obaveza na državnom i opštinskom nivou, pa je ova kompanija jedna od rijetkih u državnom vlasništvu koja je na bijeloj listi Poreske uprave (PU), uz plaćanje bruto zarada za zaposlene koje su među najvećim u turističkom sektoru”, kazao je Stanić.

Prema njegovim riječima, namjera je da se proda kompanija koja je iz svojih izvora finansirala preko 30 miliona eura ulaganja u kapacitete u prethodnih nekoliko godina, koje sada država treba da pokloni "strateškom" ili nekom drugom porodičnom investitoru.

“Simbol crnogorskog turizma, koji raspolaže sa preko četiri hiljade hotelskih kreveta, ali i pola miliona kvadrata zemljišta 'na pjenu od mora', ne smije biti prodat za cijenu koja bi bila barem na nivou vrijednosti zemljišta kojim raspolaže”, smatra Stanić.

On je rekao da Budvanska rivijera posjeduje osam hotela od kojih je polovina sa četiri zvjezdice.

“S obzirom na to da su se slični objekti prodavali i u vremenu krize za po 40 do 50 miliona eura dolazimo do ogromne vrijednosti kompanije”, kazao je Stanić.

U SDP-u se, kako je rekao, boje da namjera Vlade u tom poslu nije zarada za državu, niti unaprijeđenje crnogorskog turizma, nego čista želja da se možda i unaprijed poznatom kupcu u bescijenje proda druga najvrednija kompanija u Crnoj Gori.

Bonus video: