Zoran Jelić bi u Senat DRI

Godinama primao platu kao savjetnik u Zavodu, ali nije dolazio na posao
182 pregleda 17 komentar(a)
Zoran Jelić, Foto: Savo Prelević
Zoran Jelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2017. 07:16h

Na konkursu za jedno upražnjeno mjesto Senata Državne revizorske institucije prijavila su četiri kandidata, od kojih je jedan Zoran Jelić, bivši poslanik DPS-a, saznaju “Vijesti”.

Konkurs se završava danas, a imena kandidata biće objavljena naredne sedmice zbog mogućnosti da je neko prijavu poslao poštom.

U Senatu DRI su upražnjena dva mjesta, u sektoru za velike potrošačke jedinice i fondove i drugo za lokalnu upravu. Mjesto je upražnjeno već sedam godina, od aprila 2010. kada je ostavku u Senatu DRI podnio Dušan Mrdović zbog imenovanja za ambasadora u Makedoniji.

Doskorasnji poslanik DPS-a i član Glavnog odbora te partije jedan je od aktera afere “Snimak” koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Tada su u javnost procurjeli audio-snimci sa sjednice partijskih organa DPS-a gdje se govorilo o načinu na koji ta partija obezbjeđuje glasove. Jelić je tada objašnjavao da jedan zaposleni treba da donese četiri glasa.

Jelići i drugi učesnici su tim povodom saslušani u parlamentu na Anketnom odboru koji se bavio aferom Snimak. On je tada objasnio da u njegovom govoru na stranačkim organima nije bilo nikakve zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe, te da je govorio o građanima Crne Gore, a ne o članovima DPS-a. Kazao je da prema Ustavu i Statutu partije ima pravo da iznese mišljenje, a da konačnu odluku donose stranački organi.

Jelić je ekonomista po struci. On je prije nego što je postao poslanik bio direktor Zavoda za zapošljavanje. Međutim i kada je bio poslanik, do maja prošle godine zvanično je bio zaposlen kao savjetnik u Zavodu gdje je direktorica tada bila njegova supruga Vukica Jelić.

Direktor-kontrolor iz opozicije Rade Milošević je tada saopštio da Zoran Jelić godinama prima platu kao savjetnik, ali da nije dolazio na posao.

Skupštinski Odbor za ekonomiju je konkurs za ovo mjesto raspisao 21. januara, a predsjednik Odbora Vujica Lazović je tada kazao da će konkurs za drugo mjesto raspisati u hodu jer je Senat DRI navikao da radi sa jednim članom manje.

Bonus video: