Hotel do ljeta ili traže obeštećenje

Ugovor o zajedničkom ulaganju između Budvanska rivijere i Euromix toursa zaključen je krajem maja 2011. Njime je predviđeno da od ukupno 269 smještajnih jedinica u budućem hotelu, 48 dobije odvojeni hotel Crystal koji će preći u vlasništvo Budvanske rivijere. Rok za završetka odvojenog hotela bio je 1. oktobar, prošle godine. Međutim, to nije ispunjeno
220 pregleda 1 komentar(a)
Cristal, Foto: Vuk Lajović
Cristal, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.02.2017. 20:45h

Kompanija Euromix trade dužna je da početka predstojeće ljetnje turističke sezone, Hotelskoj grupi preda ključeve 48 soba i apartmana sa pratećim sadržajima u novom hotelu Cristal Palas u Petrovcu.

„Ukoliko novi rokovi primopredaje kapaciteta koji pripadaju HG Budvanska rivijera, 48 smještajnih jedinica sa pratećim sadržajima budu nakon ljetnje turističke sezone, stav je Odbora direktora da se od investitora zahtijeva kompenzacija za izgubljenu dobit“, saopštili su “Vijestima“ iz Budvanske rivijere.

Ugovor o zajedničkom ulaganju između Budvanska rivijere i Euromix toursa zaključen je krajem maja 2011. Njime je predviđeno da od ukupno 269 smještajnih jedinica u budućem hotelu, 48 dobije odvojeni hotel Crystal koji će preći u vlasništvo Budvanske rivijere. Rok za završetka odvojenog hotela bio je 1. oktobar, prošle godine. Međutim, to nije ispunjeno.

“Nakon duže pauze od investitora Euromix Trade smo dobili informaciju da će se ubrzo steći uslovi za nastavak projekta. Prekid je nastao usljed finansijskih problema investitora. U tom smislu pristupilo se izradi Anexa osnovnog ugovora, koji će definisati nove rokove, kao i preciznije klauzule obezbjeđenja i raskida ugovora ukoliko on ne bude ispoštovan. Svi elementi obezbjeđenja interesa Budvanske rivijere' ostaju i dalje na snazi”, naveli su iz ove hotelske grupe.

Oni su saopštili da izlaze u susret investitoru kako bi konačno završio hotel , ali da u isto vrijeme zahtijevaju jasne garancije za precizne rokove koje usaglašavaju.

Ugovorom o zajedničkom ulaganju Budvanskoj rivijeri pripada 25 odsto neto izgrađenog prostora budućeg hotela, potpuno opremljenog za tu kategoriju - hotel sa pet zvjezdica. Taj prostor dobijaju za zemljište koje je hotelska grupa unijela u ovaj projekat.

Rok istekao u oktobru prošle godine

Prema dokumentu Prioritetnim projekti iz oblasti turizma, kojeg je Vlada usvojila krajem 2015. Izgradnja A i B faze Cristal rivijere bila je predviđena za kraj oktobra 2016. godine, a C faze do kraja 2017. godine. Prva faza obuhvata izgradnju objekata A i B, ukupno 172 smještajne jedinice, dok druga faza C, odnosno 97 smještajnih jedinica i obuhvata garažu, spa&wellness, medical center, bazen i. Po završetku svih radova, zajedno sa postojećim hotelom Rivijera, hotel Crystal Rivijera će činiti Resort Rivijera Crystal. Prema podacima dobijenih od investitora, ukupna najavljena vrijednost investicije je oko 45 miliona eura i do sada je investirano oko 20 miliona eura.

Bonus video: