EPCG: MANS pokušava da obmane javnost

MANS je danas podnio Specijalnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv odgovornih u EPCG u vezi sa najavom ulaska energetske kompanije u vlasništvo pljevaljskog Rudnika uglja
3 komentar(a)
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.02.2017. 15:30h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) još jednom pokušava da obmane javnost neosnovanom populističkom pričom i tako nanese štetu imidžu Elektroprivrede (EPCG), saopšteno je iz elektroenergetske kompanije.

Iz EPCG su kazali da MANS želi da po ko zna koji put, svojim, prije svega, neznanjem, a sada i zlom namjerom, nanese štetu imidžu EPCG.

“Prosto je nevjerovatno da MANS ne poznaje pojam 'iskazivanje zainteresovanosti' i da su na osnovu za sada samo pokrenute inicijative, podigli tužbu protiv nadležnih, jer su iskazali zainteresovanost za ponudu”, navodi se u reagovanju EPCG.

MANS je danas podnio Specijalnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv odgovornih u EPCG u vezi sa najavom ulaska energetske kompanije u vlasništvo pljevaljskog Rudnika uglja.

Iz EPCG su ocijenil ida to nije ništa drugo do čista, namjerna obmana javnosti.

“Skupština akcionara EPCG je donijela odluku, kao reakciju na inicijalno pismo akcionara Rudnika uglja Pljevlja, da izražava zainteresovanost da analizira predloženu ponudu za ulazak u vlasničku strukturu pljevaljske kompanije, a sve u cilju postizanja što veće sinergije i optimizacije rada subjekata termoenergetskog sektora”, rekli su predstavnici EPCG.

Oni su dodali da su akcionari EPCG zadužili Odbor direktora i menadžment EPCG da, u okviru svojih ovlašćenja i uz angažovanje kvalifikovanog konsultanta, u narednom periodu, sagledaju pomenutu ponudu i pripreme materijal za konačno izjašnjenje nadležnih kompanijskih organa u EPCG.

“Vrlo jednostavno, radi istinitog informisanja javnosti, naglašavamo da nikakva odluka o ulasku u vlasničku strukturu Rudnika uglja nije donijeta, već samo odluka o izražavanju zainteresovanosti, a na osnovu inicijalnog pisma akcionara pljevaljske kompanije”, zaključuje se u saopštenju.

Skupština akcionara EPCG je u utorak donijela odluku na vanrednoj sjednici o izražavanju zainteresovanosti za ulazak u vlasničku strukturu Rudnika uglja Pljevlja.

Bonus video: