Blažo Đukanović kod strica založio četiri poslovna prostora

BB Solar je založio poslovne prostore ukupne površine 214 kvadrata za kredit od 30.000 eura
342 pregleda 14 komentar(a)
Blažo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Blažo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2017. 07:41h

BB Solar, firma Blaža Đukanovića i njegovih prijatelja, ponovo je zatražila kreditnu pomoć od Prve banke, čiji je većinski vlasnik njegov stric Aca Đukanovića.

Kompanija sina lidera DPS-a i bivšeg premijera Mila Đukanovića, koja je postala jedan od ozbiljnih igrača u energetskom biznisu, založila je četiri poslovna prostora ukupne površine 214 kvadrata u prizemlju zgrade Kroling, na Kruševcu, na ime kredita od 30.000 eura.

Hipoteka na poslovne prostore upisana je sredinom decembra prošle godine. Ugovor između Prve banke i BB Solara, kako se navodi u katastarskoj evidenciji, zaključen je 24. novembra, kojim se firma mlađeg Đukanovića obavezala da kredit vrati do 1. marta 2018.

U zgradi, u kojoj njegova tetka Ana Đukanović ima stan, fima mlađeg Đukanovića, krajem 2015. razmjenom je došla u posjed poslovnog prostora od 186 kvadrata, da bi se, kako stoji u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, krajem jula prošle godine upisala i kao vlasnik još četiri poslovna prostora u prvoj etaži podruma ove zgrade.

Kompanija BB Solar je kupila poslovne prostore od 78, 84 i devet kvadrata.

Firma BB Solar, koju je Đukanović osnovao sa svojim prijateljem Ivanom Burzanovićem, je poslovni prostor od 186 kvadrata založila u februaru prošle godine pod hipoteku Prvoj banci na ime kredita od 149 hiljada eura.

Hipoteka Prve banke upisana je u septembru prošle godine i na četiri poslovna prostora i to na osnovu duga od 359.832,92 eura. Kako se navodi u rubrici tereti u katastarskoj evidenciji povjerilac je Prva banka, dužnik je BB Solar, a korisnik je firma Ramel doo.

„BB Solar osnovan je u Podgorici sa ciljem povećanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive, nezagađujuće izvore energije. Bavi se svim alternativnim izvorima energije sa posebnim akcentom na solarnim sistemima“, navodi se na sajtu ove firme.

BB Solar je proteklih godina realizovao brojne projekte zamjene rasvjete po crnogorskim gradovima.

Osim BB Solara, sa poslovnim partnerom Ivanom Burznovićm, Blažo Đukanović je osnovao i firmu BB Hidro koja je ušla u biznis izgradnje minihidroelektrana i u proceduri je dobijanja građevinske dozvole.

Bonus video: